Што ви треба да печатете - испечатете денес, таксени марки уплатете денес, затоа што немате претстава какви гужви има во поштите и банките околу факултетите што се, тоа е лудница. Јас кога се запишував и се онесвестуваа од жешкото во редицата за предавање на документите, а замисли да чекаш на огромен ред пред пошта - ред што е вон влезната врата, надвор на сонцето. Тоа го видов само тогаш. Ова ви е најдобронамерен совет за да избегнете гужви и да си завршете работа порано
Јас уплатив 500 денари за конкурирање (500 затоа што ќе полагам приемен испит). Ама тоа таксената марка 50 денари...може некој да ми објасни како оди таа работа?
па тоа е универзитетската пријава шо ја купууваш од книжара,земаш и уплАтница и уплаќаш 50 ден административна таккса.
http://www.ff.ukim.edu.mk/public_html/u ... 0taksa.pdf Eве ви за плаќањењ административна такса,а таму каде што има ххх ставате шифра од општината во која живеете.. http://www.finki.ukim.mk/Content/conten ... _taksa.pdf
Имам само едно прашање: Кај пријавниот лист во левиот долен агол има "Прилози". Сведителства бр. ___ Кој број треба да се напише? Барав низ сведителствата ама има мн бројки и не знам што точно треба. Help anyone?
Elena69221 јас ги напишав броевите каде што пишува "Дел. број.". Мислам дека тоа треба. Ако не е тој нека пише некој. Туку мене ме интересира во врска со истово. Во прилозите се бара и број од изводот на матична книга на родени. Кој е тој број од изводот? Кој број треба да се напише? Уште тоа ми остана да го напишам.
а треба сите броеви на сите 4 свидетелства ,таму да се напишат?пошо кај мене се различни сите 4 години?
женски и за секој факултет треба да се уплати админ. такса тоа утре треба да се направи или денес ? help anyone
административната такса всушност е замена за таксената марка..порано на универзитетската пријава се лепеше таксена марка сега уплатницата од админ такса ти е всушност таксена марка...а можеш кога сакаш да ја уплатиш
дали мора да се пополни електронска пријава или на факултетот ко ќе одиме да поднесиме документи има пријава за пополнување? инаку на економски прилеп ќе се запишвам
мора ,неопходно е електронски да се пријавиш,и откако ја завршиш пријавата ќе треба да испринташ интерен лист за запишување
A како би требало да изгледа? Вака ли некако , пример: Прилози: Свидетелство бр. 08 - 345; 09 - 123; .... ?се вака едно по едно , или како ?
А најдолу на пријавата кај што пишува Шифра за административна такса или доказ од вирманска уплата што треба да напишеме? Изјавата за кофинансирање ми е со лански датуми. Дали е така и кај вас? И на уплатницата кај тоа цел на дознака татко ми наместо надомест за упис пишал надомест за услуги. Ќе ми ја примат?
На пријавата од УКЛО како се префрлаат студиските програми во десната колона ? неможат да бидат последователно
Истото и мене ми се случи. Имам 5 поени помалку, а тие се итекако битни за влегување во државна квота. На калкулаторите од финки и факултети.мк ми излезе исто, а овде вака. Не знам што ќе правиме...