Полагање матура и уписи за на факултет

Discussion in 'Образование' started by anastasija19, Jan 20, 2010.

1. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Што значи ова? :^)

Attached Files:

2. Devil99

Devil99 Истакнат член

edna drugarka tamu se prijavi

3. Devil99

Devil99 Истакнат член

a na pedagogija??

4. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Ако мислиш на тоа со црвени букви значи дека ако недај боже сега не те примат на првиов уписен рок, кога ќе треба да се ппријавуваш за на втор уписен рок неможеш преку овој профил, туку мораш да си отвориш нов, со нов маил, а другите податоци можат да ти бидат исти ( што е нормално).

5. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Не, не, мислев на ова: Согласно позитивната законска регулатива, пријавата мора да биде пополнета на македонски јазик и неговото кирилско писмо.

Ќе ми ја признаат ли пријавата? :( Електронската ми е на кирилица, ракописно имам само на таа што ја купив од книжара, ама се друго ми е кирилица.

6. Daydream

Daydream Популарен член

WarriorAngel и мене истово ми го јавува. Не се замарај, ова ништо не значи.
    Се додека не излезат првите ранг листи јас решив да не верувам во ништо. Најубаво е така. За џабе само ќе се потресувам кога ништо од нашите претпоставки не се точни. Само црно на бело е веродостојно за мене. :)

WarriorAngel likes this.
  7. Angelceto

Angelceto Истакнат член

Јас се си мислам дека заборавив да напишам за која учебна година конкурирам во пријавата.
    Кај ја видов пријавава кај се запустев. Ќе влијае нешто ако не сум напишала? :@

Attached Files:

8. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Да бе, нема врска тоа и мене таа од книжара ми беше на ракописно ;) Не се секирај за тоа

9. lovelife

lovelife Популарен член

Не се потресувајте и не си правете филмови...дали напишав дали не да не забораив нешто....аман колку податоци имаат за нас...сите наши подадени документи ги ставаат во папки ако нешто фали ќе проверат од останатите документи...дај не си ставајте црни мисли не си отежнувајте...ќе има резултати ќе видиме...ајмо свртете на уживанција :) :* Ви посакувам среќа на сите :*

WarriorAngel and Daydream like this.
  10. Hipica

Hipica Форумски идол

Море идни академски граќанки, ќе ве карам. Кирилско писмо или кирилица може да биде напишано со печатни или ракописни букви. Значи, се‘ дури сте пишувале на кирилица (ваљда нема некој будала што пополнувал пријави на латиница), нема врска дал сте пополнувале со печатни или ракописни букви ;)

WarriorAngel and Ruby.rose like this.
  11. karina8

karina8 Популарен член

Конкурираше ли некој на финансиски менаџмент во Скопје, да го дружам со сестра ми :D :D

12. gingerchild

gingerchild Популарен член

Луѓе, луѓе.. изладете, полека. Кирилица, латиница, ракописно или печатно, дата ли година ли, смирете се. Пријавуваме на триста начини, затоа и има комисија, ќе поправи кај сме згрешиле. Нели ви ги гледаа документите на шалтер? Ако има грешка ќе ве вратеа, тие што имаа грешки ги враќаа, бар јас колку што приметив. :D

Полека, don't panic, ако не не примат има место на филолошки, македонски ќе студираме. :rofl:

13. tropical

tropical Истакнат член

Има некој што ќе студира на филолошки-македонски и јужнословенски јазици?

14. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Баш на вести даваа дека само 18 луѓе (ако добро запамтив) конкурирале за тој смер, па веројатноста да најдеш некој од тие тука е мала :)

15. T-cent

T-cent Активен член

Па да не те лажам, ама едно 80% од пријавените конкуриравме за финансиски менаџмент, е сега дали ке бидиме на тој смер ке видиме :D

16. Kacjushka

Kacjushka Истакнат член

Оваа изјавата за неподигање документи најмалку три месеци што ја потпишувавме... Ако не бидам примена на пример на факултетот што го запишав, ама ако ме сместат во резервната насока што ја избрав во е-пријавата, изјавата ќе важи? Не требаше ништо додатно да изберам, ама ај, ете избрзав.

17. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

^ Да. Исто си важи.

18. Kacjushka

Kacjushka Истакнат член

Белја. Е и што им текна ова, зошто да не можеш да ги подигнеш? Колку да зафркнат човек.

А дали при упис примаат копии заверени кај нотар? Знам на приватните дека примаат, ама на државниве не сум сигурна. Некои велат дека мора да бидат оригинал, ама јас колку што се сеќавам никаде не сретнав да беше тоа нагласено :?:

19. danniela5

danniela5 Популарен член

Нагласено е на државните. Мора да се оргинал документите. Во секој конкурс за упис од државните пишува.

А ова зошто да не ги подигнеш, изгледа за да не конкурираш на 2 факултети или можеби да не конкурираш во странство за упис :?: Што знам, мое мислење.

Kacjushka likes this.
  20. Kacjushka

Kacjushka Истакнат член

И јас мислам дека е во врска со тоа, да не запишеш друг факултет, ама па нели се правеа некои кампањи студирај два факултети, другиот вонредно, сега па не може, те ограничуваат.

Добро, јас и онака се си мислам дека ќе ме примат таму каде што се запишав во прв план, ама пак нешто ме јаде и си прашувам цело време :D .