[quote="Chriss"Ја има ли некој темата за есејот по англиски? [/quote] 1.learning languages in this area of globalization 2. role of the internet for the students 3. environment and the way i explore it 4. I and the environment Овие беа погоре... А не тврдам дека се овие... Леле ајде и јас сакам да се најде есејот
Мора некој да ја знае и темата англиски , овие 4 теми се многу кој ќе пишува толку, а и ако е дезинформација џабе пишување, а + што не ми оди многу добро јазикот
да бидеме по уопрни,можеби ќе се смилуваат на нас и че ја пишат темата анг...сигурно некој ја знае....
Кога ќе бидат истакнати резултатите? И колку можни поени има и по македонски и по англиски, и како е бодувањето...? Има некој информации?
1.learning languages in this area of globalization 2. role of the internet for the students 3. environment and the way i explore it 4. I and the environment Овие беа погоре... А не тврдам дека се овие... Леле ајде и јас сакам да се најде есејот [/quote] мене овие теми најмногу ми идат у комбинација со discursive essay или репорт. друго шо може да се напише од нив? или само обичен есеј ко македонски? ама се мислам дека ќе ни дадат една ваква поопшта и едно писмо. башка 3 да дадат нема шанси. ја ко да слушнав демек едно ќе се паднело само 1 али не ми е многу сигурна информацијава ...
мене овие теми најмногу ми идат у комбинација со discursive essay или репорт. друго шо може да се напише од нив? или само обичен есеј ко македонски? ама се мислам дека ќе ни дадат една ваква поопшта и едно писмо. башка 3 да дадат нема шанси. ја ко да слушнав демек едно ќе се паднело само 1 али не ми е многу сигурна информацијава ...[/quote] a sto bese toa discursive essay??? tnz odnapred
мене само едно ми е чудно кај англискиов, каков е тој есеј пошто овие теми и не се баш за некое такво излагање освен ако не се мисли на дискурсив есеј :/ Исто можи нешто да се искомбинира и со артикл ама сепак малце потешко најдобро лежат со дикурсив според мене...ахх оваа матура
Ве молам не ја полнете темава со истите постови. Некој ако знае нешто сигурно ќе пише. Вака само станува непрегледна.
Луѓе а прашањето за кој прв јазик бил создаден, еврејски, оној на х или оној на С.. леле како ги запамтив...
Ама во самиот извадок пишување дека сирискиот е прв- Адам зборел на тој бла бла бла... не е фер значи ако не е точно
да се надеваме! значи некој да не ги има англиски тестовите! некои од гимназијалците од Скопје и Тетово ги имаат. Чув приказна дека се продавале во Тетово за 60 евра
ЛЕЛЕЕ ЗНАЧИ КАЛИМЕРО -НЕМА ПРАВДА!!!!! Некој ке се сокапе од учење македонски и 4 години англиски а некој ке плате и добива 100 бода. Држава за мерак!
Значи јас се утепав од учење а некои пропалици си ги поделиле и после ќе ни го зимаат и работното место!