1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. Oleeenka

Oleeenka Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    524
    Да треба да направиш нова електронска пријава од нов профил исто како и првиот пат. А изводот и државјанството можеш да ги носиш истите што си ги носела при првиот уписен рок :)
    Со среќа и на тебе :)

На Diora му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    А што ќе ти се предмети уште од сега? Семестарот ти е запишан и готово. После кога ќе почнеш со годината ќе знаеш што, како, зашто... :)

3. L0ve

L0ve Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    199
    во iknow системот се внесени сите мои податоци, но кај запишани семестри немам никакви податоци. а колку што знам на 29ти пријавивме семестар, па тука би требало да пишува нешто или?

4. Simplicity

Simplicity Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    534
    Знам дека сега се зборува за уписите... ама јас сакам да прашам нешто во врска со матурата. :)
    Колку години треба да се учи одреден предмет за да може да се земе како интерен на матура?
    Конкретно, за гимназија. Сум учела информатика во прва задолжително, во втора изборен. Дали ќе можам да полагам информатика, или мора да учам уште една година, било трета било четврта?
    И, во втора сум учела социологија како задолжителен, за понатаму сум избрала општествено подрачје А, каде има социологија само во трета. Ќе можам да полагам социологија, или мора да учам и во четврта за да полагам?

5. smiley-94

smiley-94 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    321
    За да земиш интерен предмет преба да го имаш учено две години со по два наставни часа неделно и филозофија учена една година ама со по 3 часа.Инфрматика мојш да го полагаш а и социологија ако во трета година имавте 2 часа неделно.Ете за социологија нека потврди некој што бил на тоа подрачје а за другото сум сигурна дека е така :)

На Simplicity му/ѝ се допаѓа ова.
  6. smiley-94

smiley-94 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    321
    Ги има предметите и сега,кај што се тие местата за предметот белите квадрати кликни на нив и треба да се појави листа избери го предметот и со стрелките префрли го во другиот квадрат и така за секој предмет.

Ајде и јас да прашам јас треба да го внесам датумот на уплата на семестар во табот ПЛАЌАЊЕ само што неможам да го најдам па ако знае некој каде е нека каже.Фала :)

7. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.947
    Допаѓања:
    18.267
    Јас полагав така информатика. А другарка полагаше социологија. Што значи можеш.

Инаку, на Iknow треба сами да внесеме и семестар и предмети до 5ти Септември. Така кај нас кажаа. Само што јас имам проблем со предметите, дел не се под тоа име и не знам што ќе правам :?:

На Simplicity му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    Jaс колку што знам вториот уписен рок е на 3ти и 4ти значи вторник и среда,а утре е 2ри јас и така мислам вториот ден да одам па да не утнам

А за пријавата треба нова да се направи

9. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.436
    Луѓе, вие што сте на Филозофски, ви го отвара линкот од мејлот кој го испратил факултетот со цел да го активираме своето корисничко име во online системот на факултетот? Мене јок.

10. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    И мене не ми го отвараше. Може три дена се обидував, јас па мислев дека до мојот компјутер е нешто. Биди упорна и ќе ти го отвори. :)

На Izaabella му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.436
    И уште нешто да прашам, најверојатно за сите податоци кои се поврзани со самиот почеток, саат, просторија и сл. ќе бидеме известени преку мејл исто така?
    Фала ти иначе :)

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    И јас размислував пред некој ден за ова и се обидував да се сетам дали нешто ни спомнаа околу тоа на денот на уписите. Ама колку што се сеќавам ми рекоа само дека индексот треба да дојдам да си го земам на 16ти. Така што сигурно ќе бидеме известени или на мејл или на нивната страна ќе има соопштение. :)

На Izaabella му/ѝ се допаѓа ова.
  13. milichkaa

milichkaa Активен член

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    12
    Проблемот е што ги нема предметите :( :( се јавував на фак но не ми помогнаа :( :worried:

14. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Девојки да не знаете на УГД оние кои се запишаа на вториот уписен рок кога ќе треба да упатат за прв семестар?

15. Piink

Piink Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    28
    За вториот уписес рок запишувањето на примените кандидати е на 12 септември, така да тогаш се носат сите потребни документи за запишување и уплатници.

На caroline.costa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. blue.eyed

blue.eyed Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    3

заедно сме на предавања :lol: :lol:

На lovelife му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Diora

Diora Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    5
    Луѓе имам околу 80 бода..
    Што мислите, ќе ме примат на филозофски во II круг? :|
    Плус, примаат само 11 члена. :|

Патем некој нека пише кога резултатите?

18. Oleeenka

Oleeenka Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    524
    Колешки а?! :P
    Има нов дополнителен конкурс, после уписите на тие што беа примени од првиот уписен рок. http://ukim.edu.mk/dokumenti_m/158_Konk ... 3_2014.pdf
    Еве погледни, има некаде и во државна квота. Јас искрено се надевам дека ќе ме примат.
    Кога го давав документите во студентски прашања, тетката ми кажа дека на 10ти се прелиминарните, на 12ти конечни резултати на примени студенти и на 13ти уписи.
    Со среќа. :)

19. Diora

Diora Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    5
    Значи фактички ние резултатите ќе ги дознаеме 3 дена пред стартот на годината?
    Епа супер, имам уште 10 дена да си ја лупам главата од ѕид.. :|

20. Oleeenka

Oleeenka Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    524
    Па така некако.
    Не му ја мисли, не си единствената што ќе си ја лупаш главата овие 10 денови... :sweat: