Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. viktorija94

viktorija94 Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2013
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    35
    http://www.fakulteti.mk/upisi/2013-2014 ... s2013.aspx види овде дали има, ако не, треба да има поставено резултати на страната од факултетот :)

2. viktorija94

viktorija94 Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2013
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    35
    Јас кога се запишував (годинава на првиот уписен рок) требаше да носам 5 уплатници (зависи на кој факс си, секаде е различен е бројот на уплатници) од кои едната е за плаќање на прва рата од партиципацијата втората за осигурување, потоа за оштети и опрема за вежбите, административна такса и уште една уплатница од 750 денари за која немам појма за што беше (само колку да се дадат парите), потоа три фотографии (2 со димензии 3,5 x 4,5 и една со димензии 2 x 3 за студентска легитимација), образец за запишување семестар и статистички образец нив ги купуваш од книжара, доколку студираш во Скопје можеш да ги најдеш во студентски збор. :)

3. Diora

Diora Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    5
    фала викторија :)

4. ivancekitty

ivancekitty Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    6.539
    Еве конечно и за филолошки :)

Ве покануваме на првиот академски час што ќе се одржи на 16.09.2013 (понеделник) во големиот амфитеатар (А3). по овој распоред:

- 9:00 до 9:30 - сите групи освен англиски јазик и книжевност и преведување и толкување

- 10:00 до 10:30 - англиски јазик и книжевност и преведување и толкување

5. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Не можам ни јас да најдам или па нема уште. iKnow системот не ми го отвара како што треба, на страната на Филозофски нема ништо, а и на мејлот исто така.
    Така што ве замолувам ако знае точно некој за Филозофски нека ни пише информации од колку, каде, како, кои групи итн. :)

На Sanjichka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Hedwig

Hedwig Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Една моја друграка што се запиша на филозофија беше денес на факултет и ми кажа дека биле од 12:00 саат, само не сум сигурна во која просторија. Спомна дека она е во една, тие што се на психологија се во друга... Изгледа таму имало истакнато. :)

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Да ви кажам на сите што сте запишани на Филозофскиот факултет дека во понеделник сме од 12 часот сите. Си прашав на мејл и така ми одговорија. Во која просторија кој смер не знам зошто тоа не ми пишале, само дека сме од 12 часот. Така што сигурно ќе си знаеме таму кога ќе отидеме. :) :)

На Izaabella и gothchick им се допаѓа ова.
  8. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Ако сеуште немате никакво известување на веб страната или iknow, проверете си го мејлот :) Така е кај мене, сабајле ми пратиле мејл со време и просторија за првиот академски час.

9. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.436
    Прво индексот се зема или?
    Стварно не сфаќам и се тотално неорганизирани, другите факултети се знае бре од толку и толку саат, која просторија, место, содржина на прв час, ги информираат по мејл, со формирање групи на фејсбук, само нашиов факс ништо.. а, се утепав од чекање цел ден.
    Инаку фала ти, баш ме спаси од дополнителни секирации.

На gothchick му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Јас колку што знам првиот ден секој смер ќе си биде во посебен амфитеатар, заедно со професорите што ќе ни предаваат на првиот семестар и се делат индексите. Отприлика еден час и толку, знаеш запознавање, ова, она, зборење конкретно за институтот и после секој по дома. Ама не знам зошто уште нема информации за поточно каде ќе биде секој смер. Знаеме само од 12, а во понеделник ќе треба да лутаме натака, навака. Паника од светски размери ќе биде. :D

На Izaabella и Sanjichka007 им се допаѓа ова.
  11. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137
    Резултати од втор уписен рок од филозофски факултет уште нема???
    историја со архивистика?

12. rainbow16

rainbow16 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    22
    Може некој да ми даде информација од колку саат сме на 16ти тие што сме на Правен и каде да видам која група сум? Истакнат е распоредот за предавања, ама за групите го нема..

13. kiki101

kiki101 Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    4
    Случајно некоја да не знае во колку е првиот академски час на Технолошко-технички факултет- нутриционизам во Битола, значи за во главниот факс во Велес и дисперзираниот во Кичево има објавено а за во Битола нема, проверив и во iknow и на e-mail нема ништо. Еве денес сме Сабора утре Недела не ми се верува дека некој ќе седни да не извести да работи во неработен ден и Понеделник треба да одиме а од каде да знаеме во колку сатот и во која просторија, не знаат никој од мои познаници кои исто се запишани на тој факултет :worried:

14. sie

sie Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    5
    Девојки колку ќе трае утре првиот академски час од утре почнуваат со предавање или?

15. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.436

Бог да чува и да брани еј, везе немам што ќе се прави, јас како што сум изгубена можно е и на погрешно место со погрешни луѓе да отидам :D (Недај Боже).
    Мислам чарето е да си фатам пат натака и до 11ипол да бидам таму па да се распрашам каде, што, зошто, па во 12 фино лепо да си влезам кај што треба, зошто јас не би била јас ако не се избрукам уште од прв ден!

Ужас, многу непрофесинонално од нивна страна.

На gothchick му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    ^ Значи од 12 сме ние на филозофски? Една другарка па се распрашала и и кажале дека сме од 9ипол :^) е ај сега... јас немам никаков мејл добиено, ништо буквално.

17. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Некои информации повеќе за академскиот на Филозофски? Или само дека е од 12, како што имаше пишано Daydream погоре во еден пост?

18. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.436

Од 9ипол?
    Абе ајде нека не зезаат, и сеа од кај да знам јас утре у колку ќе треба да идам?!!!!!!!!
    :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@

19. kiki101

kiki101 Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    4
    Ааааааааааааааааа :@ дали е ова можно само на мојот факултет нема напишано прв академски час кога ќе се одржи, и сега што да правам кога да одам :devil: и плус им пишав емаил на тие за студенски прашања и не ми одговорија, нема ни на интернет страната ниту пак на огласната табла на факултет.
    Бооо како е можно да се толку многу неодговорни ств неможам да ги сватам и кога ќе не известат нас, ние последни ќе почниме со фак :puke:

На diamond94 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    Изгледа сепак сме од 12.

еве една другарка што ми прати.

УНИВЕРЗИТЕТ “СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ”
    ФИЛОЗОФСКИ ФАКУЛТЕТ
    С К О П Ј Е

С О О П Ш Т Е Н И Е
    ЗА ПРИЕМ НА СТУДЕНТИТЕ ОД I (ПРВА) ГОДИНА НА
    ФИЛОЗОФСКИОТ ФАКУЛТЕТ
    ЗА УЧЕБНАТА 2013/2014 ГОДИНА
    Се известуваат студентите запишани во I (прва) година на учебната 2013/2014 година дека новата учебна година ќе започне на 16.09.2013 година (понеделник), во 12.00 часот. Новите студенти ќе бидат примени од раководителите и другите наставници и соработници на институтите. На оваа прва средба новите студенти ќе бидат запознаени со студиските програми и ќе им бидат врачени индексите. Потоа координаторите ќе ги запознаат студентите со распоредот на часовите, правата и обврските кои произлегуваат од студирањето, системот на функционирање и администрирање на ЕКТС и термините за консултации.
    Приемот на студентите ќе се изврши во просториите:
    1. Институт за социјална работа и социјална политика – во слушалната на Институтот за социјална работа и социјалан политика од 12.00 часот;
    2. Институт за дефектологија – во Амфитеатар IV од 12.00 часот;
    3. Институт за безбедност, одбрана и мир – во Голем амфитеатар од 10.00 часот;
    4. Институт за психологија – во Амфитеатар II од 12.00 часот;
    5. Институт за историја и историја со архивистика – во Библиотека за историја од 12.00 часот;
    6. Институт за филозофија – во Предавална 8 од 12.00 часот;
    7. Институт за историја на уметност и археологија – во Предавална 2 од 12.00 часот;
    8. Институт за педагогија – во Електронска училница од 12.00 часот;
    9. Институт за социологија – во Предавална 15 од 12.00 часот;
    10. Институт за класични студии – во Предавална 4 од 12.00 часот;

Доколку не можат да присуствуваат на првата средба, вонредните студенти ќе можат да ги добијат индексите во Библиотеките на соодветните институти.

10.09.2013 година ОД ДЕКАНАТОТ
    С к о п ј е НА ФИЛОЗОФСКИОТ ФАКУЛТЕТ

На Izaabella и Daydream им се допаѓа ова.