Матурантки без паники и не се плашете,утре ќе одите и се ке напишете. Јас лани бев матуранка, цела испаничена,ве разбирам потполно! Голема улога во сето тоа има и личноста која ќе ве чува,ние на македонски неможевме да мрднеме... Легнете си порано,одморете се убаво и утре со лесно! Ви посакувам среќа и успех!
Ако го имате поминато прирачникот немате гајле во глобала, зезнати прашања секако ќе има лани не зафркнаа со таа песната Небиднина не слушајте што се збори за слободните теми ништо не е вистина само дезинформации се шират и идете спијте тоа ви е најпаметно, зашто нема да научите ништо повеќе ако дремете пред компјутер само паника ќе ве фати повеќе . Со среќа
Dali mozhe nekoja od vas da mi slikaod prirachnikot kako se pishuva CV, molba, baranje, izveshtaj i slichno?
Аха да бее, тешете сте вие што не сте отвориле книга, кривете други. Tenkai, јас како што знам не се бара веќе ништо од тоа....
Ај кажете кои две теми беа лани и полани на есејот Инаку да, тенкаи не си го губи за џабе времето, нема да има ништо од тоа.
ucev ama tolku panika me fati, se nadevam na testot utre nema da bidam vakva inace za esejot se potsetiv na delata od toj period(humanizam i renesansa) spremiv nesto za voveden del... pa sea sto ke bide neka bide(se nadevam na dobro ) so sreka na site utre
Ајде матуранти со среќа утреееееееее!!! После полагање се слушаме овде,кој како поминал искуство да си каже..Хихихи
http://www.youtube.com/watch?v=jVy8o9ajixc Баш за учењево Иначе ај и од мене, нека ни е со среќа на сите утре
Не беше тешко туку бесмислено... И учебник да имавме пред нас џабе ќе беше. Прашањата некако ми немаа врска со теоријата што ја учевме. Јас сум делумно задоволна, можеби имам 4-5 грешки. Па ќе видиме што ќе биде
Прашањата беа глупави, буквално.Јас не сум којзнае колку задоволна со оглед на тоа дека се оставив од учење, мислам не дека многу работи не знаев, ама ете криво ми е што имам толку многу учено, барем да немав ќе ми беше гајле
hah golema bila euforijata nisto drugo ne bilo, barem vo mestoto kaj sto ziveam jas... site odgovori na site ucenici se isti, prepisuvanje do beskraj , malku se pribiravme (demekk) koga ke dojdese inspekcijata vo ucilnica inace ostanatoto lom bese... prof po makedonski odese od ucilnica vo ucilnica i ni kazuvase edinstveno eseite ni se razlicni i od tamu otcenkite ke ni bidat razlicni.... Zalam za panikata izgubenoto vreme ucejki pred testov , samo so dva sati son zaminav na polaganje a sega site iznapisaa se no toa e inace da ve prasam vo kratki crti , sto opfativte vo esejot na vtorata tema ?
Најзафркната матура да сега,за џабе учи.Имаше ногу бесмислени работи посебо во делот со граматиката.Во есејот пишува општо за хуманизмот и ренесансата,нивното влијание и направи споредба помеѓу Дон Кихот и Хамлет.Страшно, ако извадам 4 супер ќе биде.
Подобро да не учев Секако ќе добиев 3-4 без учење. Не беше многу тешко, а ни многу лесно. Имаше двосмислени прашања, ама се на се одлично поминав. Мислам дека 4-5 ќе добијам, во зависност од тоа како ќе ми го оценат есејот. И жал ми е што учев изгубив 10 дена на македонски бидејќи препишување имаше колку сакаш.
Кај нас беше многу строго, немаше шанси за препишување ниту пак дофрлање и кажување од страна... Не смеевме ни да се свртиме на страна, ептен беше лошо...
Важно се погоди таја тем Човекот - центар на уметноста....Иначе супер си пројдов пола и повеќе напишав што знам, другото со препишување..зошто прашањата беа двосмислени..и ни ги носеја одговорите и така препишувавме..