Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    КОЈ Е ОНЛАЈН
    Оваа категорија моментално ја разгледуваат: al-vik, DAngel, Doozy, Dreamer, femina-girl, frutini, heartche, jura, K-a-t-e-n-c-e, kucence, love.edward, maca.flower, martinuska, Miss-Angie92, monna993, nedzma, Negreva, Penkalo1, Pppp, radica92, Sandrey, Scar.Tissue, simonaspirkoska, Simonna7, slatkichKa123, snow.patrol93, StefiNikola, tanjem, tinshe, Tooooooo, trajkovskae, VeRyCa, Volley и 113 гости

Уау, колку луѓе има тука. :D

Мене сто души ми ги кажаа тие теми и сите кога ги прашав - од каде - викаат од фемина. :rofl: Така да можно е самите себе да се побиваме со овие информации, на крај пак да испадне нешто друго. :emo:

На Sunlight, GreenEyes и karina8 им се допаѓа ова.
  2. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Ако знаете нешто точно кажете, а вака дезинформации само полошо си правиме. Се надевам ќе се дознае некако до вечер :?:

3. Pppp

Pppp Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    a gi znae li nekoj germanski?

4. femina-girl

femina-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Неформалното писмо во каков вид треба да биде

5. Sunlight

Sunlight Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    39
    Па математика ќе има полиноми, равенки, неравенки, текстуална можно е, геометриски фигури и тела, веројатност, линеарна ф-ја и што ли уште не :worried:
    Јас слшнав дека годинава ќе бил потежок математика отколку англиски..нешто слично на матурата 2009 каква што беше, а таа е прилично тешка :worried:
    Незнам што ќе се правиииииии :(

6. Sandrey

Sandrey Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Девојки јас знам за еден вид на неформално писмо барем во нашиот учебник стоеше така компизицијата му е 3 параграфи во привот се поставуваат прашања до примачот во вториот се разработва темата и во третиот е причината зошто го завршуваме писмото е сега ако може некој да ми каже какви видови на писма има работено навистина ќе ми е од помош...
    За темите се надевам дека ќе бидат полесни како овие што се погоре зададени (get well message и my last summer holiday) и уште едно прашање дали знае некој лани што беа темите бидејки јас до сега го решавав тестот јуни 2010 и не е баш лесен за разлика од другите тестови ме помачи а и најмногу грешки имав на него :( :^)

7. GreenEyedBabe

GreenEyedBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    23
    Значи имаш на интернет како треба да изглефа, пиши на гугл и чао пријатно, исто и за есејот, не ширете многу кратко и јасно :)

8. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Ц.ц.ц јас како запршка, во секоја манџа се мешам...
    Да не бидам офтопик, некој тука прашуваше за математика. Јас можам да зборам за лани. Искрено задачите математика не се тешки, само имаат некои по некоја финта што треба да ти текна, или некое место кај што можеш да се зезнеш. Еве на пример таа со простите бореви од лани, многу голем дел ја беа заборавиле 2ката како прост број. Најбитно е да бидеш смирен и сконцентриран. јас имам другарки што по 2-3 пати го поминаа прирачникот математика и по цел ден беа кај професорката и вежбаа, па одеа на приватни часови... Искрено, кога бев со нив имав грижа на совеста само за математика се збореше. Јас го поминав еднаш, си ги оставив тие тестовите за на крај, си го повторив по нив, си отидов, си решив и имав најголем перцентилен ранг од цело школо. Затоа најважно е да се биде смирен

9. Pppp

Pppp Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Koja bila lani temata angliski znae li nekoj?

10. Sunlight

Sunlight Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2011
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    39
    Се слуша дека корчагинците ги знаеле задачите и прашањата математика...Аку е така ајде просветлете не со некоја информација? :D хахаха

11. Din4i

Din4i Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Боли глава од таа математика |-) :worried:

На Sunlight му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Emma111

Emma111 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Сите имате земено англиски :D Има некој како мене со математика? :rofl: Некакви вести за математика тестовите (викаат ги имаат и тие) :envy:

13. Din4i

Din4i Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Ако ги имаат нека ги кажат plsss пишете секакви новости поврзани со математика фала однапред :)

На Emma111 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Emma111

Emma111 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    и јас тоа викам. Ама повеќето англиски земале :)

На Din4i му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Eli4e

Eli4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    40
    Ако биде тестот англиски како тој од минатата година...ќе биде... :(
    Мн се двосмислени одговорите од текстовите, сите можат да се изгрешат.

16. budal4e

budal4e Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2009
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    10
    сите сме вознемирени и сите чекаме стварно е неморално само да се пишува кој се темите само тоа па тоа напната е ситуацијава ептен

17. Simonna7

Simonna7 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    128
    1.learning languages in this area of globalization
    2. role of the internet for the students
    3. environment and the way i explore it
    4. I and the environment
    ^ Teмата за есејот ќе биде некоја од овие, потврдено од професорка по Англиски јазик.

Ќе побудалам.. ова на друг форум го има :worried: не е фер, 3та и 4та тема се глупи и досадни

18. Eli4e

Eli4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    40
    А што би пишувале на првата? И дали ќе има на пр. две теми да одбериш една како на македонски?

19. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    573
    Допаѓања:
    885
    Леле луѓе е стварно веќе претеравте со темата англиски, ако ја има некој ќе ја каже и говото на секои две миниту се` нешто трето се кажува па дури и копирате мислења од друг форум |(
    Од кога се дозна која е темата по македонски темава на форумов се униште на секоја минути нова членка пишала дали ја знае некој темата англиски или дали некој ги знае задачите математика......и после ќе излезат 10 теми англиски, епа ќе излезат.

На Din4i му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Тие што сте зеле математка, одете решавајте секакви задачи и онака тука нема што да се дознае. Ај јазициве има есеи, ама задачи ? Секакви задачи има решавајте си и онака ако знаете да решавате разно-разни задачи ќе знаете и утре, ако не знаете нема да научите сигурно. Математика или знаеш или не знаеш, или сте вежбале изминативе 4 години или не сте вежбале се и доволно и тоа е.