Дали има некој што ќе полага биологија екстерно, и ако има од кои книги учите од сите или само од книгата за 4 година?
Ucete od knigata za 4ta godina, nas profesorkata od tamu ni rece i da obrnime vnimanie na testovite koi se vo ucebnikot. Inaku kaj nas prof nekolku pati prati email do ministerstvoto za programata i nikoj ne odgovori taka daa, toa ke go ucime
Да прилично е полесен материјалот во книгата од 4та за разлика од книгата во Втора година се е многу опширно и неразбирливо. Инаку како ви оди до каде сте со учење?
Дали некој ги има сите формули математика за стереометрија и планиметрија да ги постира?Бидејќи ги немам сите и неможам да научам се што ми треба.
дајте за англиски некои совети за делот со пишување, некои цаки или слично нешто на што би можел секој да се извади, а и некој ако знае кои теми се паднале претходниве години нека пише, позз
Цаки... нема цаки,но од 25 поени колку и да не ти иде англиски 10 поени барем ќе извадиш.Земи прочитај каков е начинот на пишување во неформално писмо што треба во воведен што во главен и во завршен дел и како да се одјавиш во писмото,истото важи за формалното разграничи ги барем овие не се тешки а за есејот не знам ни јас уште не сум седнала да видам во есејот што како треба.
Го вежбав пишувањето на фомално писмо англиски и се замислив, нели на крајот, откако ке завршиме со yours sincerely или yours faithfully се пишува име, а матурата е анонимна... Ќе пишувате измислено име?
obicno ti e dadeno so koe ime da se potpises, pred dve godini imase za letter of aplication da se potpishesh kako sailor sam
Ima priracnik za maturanti po biznis M-r Slavica kovacevska-velkova Zoran zlatkovski D-r Dimitar Eftimovski gi ima site temi od programata
Голема работа името, ко прво ќе биде дадено насока што да пишуваш и име на одреден лик ,но , и да нема па и да го пишеш сопственото име а кога е веќе анонимно секако дека нема повторно да знаат дали е измислено или не -.-