Касно дозанавам но, ми рекоа дека есејот може да биде за екологија некоја тема, а писмото letter of complaint... Ова ми го кажаа двајца ученици, од различни училишта, од различни градови што немаат врска меѓу себе и незаеја дека некој друг истото ми го има кажано. Поради тоа ми беше поуверливо дека ќе биде некоја од овие... Некој друг слушнал нешто слично?
Дечкиии, со среќа после на сите, дај боже да ни се паднат лесни теми и да си извадиме најбољи оценки...
Епа кај мене,соученичка дошла до ваква информација, иако и кај нас се проширија вакви муабети дека тоа ќе биде есејот и писмото .
No comment Браво. Како мине времето матурантите ќе треба телепатски да им ги читаат мислите на „генијалците“ што ги прават тестовиве... По неколку работи се точни од каде да знам што мислат они Иначе темата за есејот не беше тешка. А и писмото ми беше океј. Само делот со читање и разбирање катастрофа
Едно другарче штотуку ми прати дел од прашањата, ги сликал со мобилен. Ајде да видиме кој што одговорил answer the following questions by circling the most appropriate letter, A,B,C or D Who.. Which photographer... 1.is critical of recent developments in photography courses ? А.Mary Б.Tina Ц.Mario or Д.Saldag 2.admits to relying on instinctive decisions during shoots?А.Mary Б.Tina Ц.Mario or Д.Saldag 3.is keen to introduce new ideas in one branch of photography ?А.Mary Б.Tina Ц.Mario or Д.Saldag 4.critiсizes the attitude of certain other photographers ?А.Mary Б.Tina Ц.Mario or Д.Saldag 5.feels that aspects of a photographer's skill can't be taught ?А.Mary Б.Tina Ц.Mario or Д.Saldag 6.tends to work to a set routine ?А.Mary Б.Tina Ц.Mario or Д.Saldag 7.welcomes suggestions for shots from the subjects themselves ?А.Mary Б.Tina Ц.Mario or Д.Saldago
Јас на есејо пишува за негативното влијание на социјалните мрежи т.е се одлучи за against da пишувам.Да не сум згрешила да не требаше споредби да правам и за и протибСтрав ми е многу.Инаку го напишав убаво и со содржина и вокабулар.Мислам дека можеше да се одлуче дали сме за или против нивно користење.
а да ве прашам текстот како го подредивте?? Spoiler јас CDBAE, само ова успеав да запамтам од тоа што одговорив за интерен социологија ви дадоа прашања??
Iskreno vrska nemam kakvi rezultati da ochekuvam,esejot i pismoto mi bea mnogu dobro napishani a drugovo vezhbive gi reshavavme shto se vika grupno i site imame isti odgovori Od vezhbite najlesna mi beshe 4ta so tabelata i zborovite ama drugovo katastrofa
Де некој ако сака да ми одговоре дали на есејо требаше да се пишува у комбинација за/ и против социјалните мрежи,или можеше сами да се определеме дали ќе пишуваме за/ или против-поединечно.Јас пишува против социјалните мрежи,аргументи,ставови,за шо сум против.Надевам се дека не сум промашила темата.
Jas mislam deka ne ti e greshno,iako trebashe neli da se kazhat i pozitivnite i negativnite strani na socijalnit mrezhi
Ех, и јас лани колку вака се потресував. Се сеќавам три дена пред матура вечерта ми текна дека полагам и станав од кревет сета во пот задишана, исповрискав како улава од кошмарот дека сум паднала, моите дома од памет ги извадив. Грижа на совест ваљда, иако тврдев дека ич не ми чуе што ќе направам. Ама ете бидна и тоа, помина. Тек годинава сфатив што значи неправда со оцени. Ова претходново што се случувало било едно големо ништо во споредба со ова сега. Кога ќе се навратам и само помислам за што лани сум ја акала главата од ѕид си се смеам самата на себе.