Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. bag4e1

bag4e1 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Да ве прашам, дали има врска што во црвената тетратка ги немам заокужено одговорите, мислам дека се гледа само од кругчињата што ги имаш обоено...

2. VictoriaSan

VictoriaSan Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    943

Што ќе најдеш бе срцка кога нема :D :D :D
    Годинава ние сме први што полагаме бизнис екстерен , до лани беше интерен. ;)

3. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    621
    прво излегува клучот па резултатите или резултатите па клучот?? :D

4. hamstika

hamstika Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    9
    Ај ако сакаш прати ми го бројот во лп.

5. bag4e1

bag4e1 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Да ве прашам, дали има врска што во црвената тетратка ги немам заокужено одговорите, мислам дека се гледа само од кругчињата што ги имаш обоено...

6. choko

choko Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    90
    Нас ни дадоа :D

7. KatFem

KatFem Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    658
    Темата за есејот беше прелесна. Има многу за пишување за социјалните мрежи, но внимавав да го напишам само најглавното, без филозофирање за да не ја преминам границата... Иначе сигурно ќе имав едно 250 зборови ако не и повеќе :D
    Во главниот дел опфатив и позитивни и негативни страни, а во завршниот дел моето мислење.

Писмото т.е e-mailот исто не беше тежок, напишав дека сум комуникативна, креативна личност која ги сака децата... Беше многу полесно бидејќи се работеше за работа во летен камп, а не за банкар, адвокат, сметководител и некоја посериозна позиција (кај што ќе требаше да пишуваме за нашето образование и искуства, вештини и знаења итн)

Од вежбите со заокружување дефинитивно ми беше најлесна последната, со текстот во кој имаше празни полиња и табела со одговори. Најтешка таа со подредувањето на параграфите - запомнив дека CADBE ги подредив... Сеедно ми е, многу беше глупав текстот - geyser - прв пат го прочитав тој поим. Можеле и полесен текст да ни дадат.

Во останатите вежби, на прашањата имаше повеќе од еден одговор кој може да биде точен...
    Воглавно целиот испит беше повеќе глупав отколку тежок :)

Нема врска, листот се прегледува компјутерски, а таа тетратка воопшто не ја ни погледнуваат :)

8. bag4e1

bag4e1 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3

И јас мислам дека е така, само ме бунеше што сега гледам на почетокот од тестот пишува као дека треба и во двете да се пополни... ама дај боже да е само главното... :worried:

9. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    11.899
    Е како компјутерски :^) Ги скенираат ли?
    А во писмото како започнавте Dear Mrs.Catie или Dear Catie? Кое е точно?
    Како одговоривте на прашањето за текстот со фотограферите, кој фотографер прифаќа сугестии од оној што го слика?

10. Cheryll

Cheryll Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    35
    http://en.wikipedia.org/wiki/Geyser eve go tekstot kako e namesen.. povekejto kaj nas si go prepishaa od wikipedia.... a jas napsihav CDBAE sosema logicno mi deluvashe. D a da bev popametna mozda i ke go prepishev ... Toa e Kalimero nema pravda

11. bag4e1

bag4e1 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3

I sega kako treba da ide po red?

12. KatFem

KatFem Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    658
    Започнав со Dear Madam. Dear Catie е за неформално писмо, исто како да се обраќаш на пријател и е погрешно.
    Првиот фотограф прифаќа сугестии од субјектот кој го слика :)

13. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    Ајјјјј ја мушко го напраив Dear Mr Brown :D :D

На KatFem му/ѝ се допаѓа ова.
  14. KatFem

KatFem Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    658
    Хахаха глупости, кој неписмен го правел тестот значи алал да му е :x
    Како можеле да ни ја стават и реченицава
    Name
    The word geyser comes from Geysir, the name of an erupting spring at Haukadalur, Iceland; that name, in turn, comes from the Icelandic verb geysa, "to gush", the verb itself from Old Norse.
    која воопшто не е дел од првите параграфи на википедија |(
    Значи целосно е одделена и доколку ги земеме сите параграфи што ни ги дадоа и ги поврземе во една целина не е логично потеклото на зборот да биде последен дел.
    Секоја чест :clap:

На butterfly33 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. wendy2

wendy2 Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    11.899
    хахаха :D

А текстот за спортот и младите како одговоривте што вели студијата која е првичната цел на спортот? нели имаше нешто to be fit and healty јас тоа го заокружив. И зошто децата се под голем притисок за натпревар, поради големи очекувања и притисок од...........(не се секавам од што) или поради притисок од родителите и тренерите

16. smiley16

smiley16 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2012
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    51
    Луѓе матурава беше лом, јас едноставно немам зборови и крајно сум разочарана, не знам дали од себе или од нашиот глупав образовен систем. Катастрофа :@

На Bage.1117 и barcagirl.999 им се допаѓа ова.
  17. KatFem

KatFem Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    658
    На 2 од прашањата за тој текст знам дека имаше по два одговора кои беа точни... :?:
    Се двоумев долго време, па ги оставив за на крај. Еци пеци пец и без врска заокружив, сега не се ни сеќавам што :D

18. bag4e1

bag4e1 Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Значи нема смисла се што прават, од каде за првпат се полагаат 3 екстерни предмети, од таму до сега по двосмислени и без врска никогаш немало, жално е што сите 4 години си се трудел и си бил оодличен, за сега еден кикс (што и не е по твоја вина) да ти го уништи угледот, срамота. Најдобро ќе биде да поткренеме некоја иницијатива ако општо се слаби оценките, зошто на сите матурата им е пресудна за тоа каде ќе идат на факултет или пак во која квота ке бидат. :worried:

19. Cheryll

Cheryll Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    35
    И што мислите ? можен е друг редослед освен овој од википедија кој искрено не е логичен.. :(

На IvanaOneD му/ѝ се допаѓа ова.
  20. luci22

luci22 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.502
    абе ајде релакс сите, не се замарајте со некои идоти кои не малтретираат намерно со некои двосмислени прашања... Запамтете едно ЗНАЕЊЕТО никој нема да ви го земе, а тоа што сте кикснале или утнале ич да не се секирате, на крај краева живот иде даље.. Позз :) :* !

На butterfly33, Bage.1117, Cheryll и 2 други им се допаѓа ова.