' gi ima nekoj odgovorite za da gi sporedime..aj objavejte gi ako gi imate ina4e ministerot saka nesto da izmeni ama ne e dovolno spremen za da go sprovedi toa..toj ako mislese da vovedi 3 eksteren predmet trebase i programa da staavi kako sto e za makedonski,angliski,matematika
Дали знае некој што следува ако ни се неправилно обоени кругчињата? мислам надвор од линија и нецелосно обоено кругче?
ja mislam deka trebase i crvenata linija da se oboi. pa ako ne e celosno oboeno mislam deka nema da go priznae. se e do softverot i za sekoj slucaj se staveni i prasanjata na zaokruzuvanje, zato sto moze da se desat problemi...
Црвената линија да се бои ?? Леле луѓе немојте да ми стварате вакви стресови бее ... Јас само внатрешноста ја боев Аиии ако не ми ги признаат , има 100 приговори да им пратам ќе видат они убаво
Нема логика да се бои и црвената линија -.- А доколку во нивната глава постои логика за такво нешто богами ќе пишуваме приговори инаку сите ќе паднеме матура за глупост
Пресметување бодови за во средно училиште дечки ве молам ако некој знае да ми каже како иде процесот и како се пресметуваат бодовите за во средно ми требаат да знам ај ако сака некој нека ми прати линк да видам или нека пише. ФАЛА ВИ ОДНАПРЕД..
Пресметување бодови за во средно училиште Соберете го просекот од сите четири години (V, VI, VII, VIII) и поделете го со 4. (на пр. 4,80+3,80+4,20+4,00 = 16,80 : 4 = 4,20) Помножете го резултатот со 10 (на пр. 4,20 х 10 = 42,0) Соберете ги оценките од задолжителните и специфичните предмети за сите четири одделенија (ги има во табела во конкурост) и поделете ги со 4, па додадете ги на горниот резултат. (на пр. македонски јазик (4+5+5+4):4 = 18:4 = 4,50; странски јазик (5+4+5+5):4=4,75 математика (3+5+4+4):4=4,00; физика (5+5):2 = 5,00; 42,00+4,50+4,75+4,00+5,00 = 60,25) Доколку имате дипломи за освоени I, II или III место на државен или некаква награда на меѓународен натпревар, додатете поени соодветно на освоеното место: 5 поени за меѓународен натпревар, 3 за прво место на државен натпревар, 2 поени за второ место, 1 поен за трето место. Соберете ги поените за поведение за сите четири години, поделете ги со 4 и додадете ги на горниот збир (поени: примерно поведение носи 5 поени, добро поведение носи 3 поени, незадоволително поведение не носи поени. (5+5+5+5):4 = 5) 60,25 + 5 = 65,25. Еве дечки, најдов на интернет, вака и јас си ги пресметав моите.
MIslam deka nema vrska i da se oboi i da ne se oboi crvenata linija ne sakam stresovi da vi stvaram... Ama ke vidite deka ke ima mnogu propusti zaradi ova i deka softverot nema da se pokaze najdobar... Zato e i onaa crvena tetratka za sekoj slucaj taka da opustete se
Кругчињата доволно е да бидат обоени во внатрешноста.Надвор од црвената линија оптичкиот читач нема да ги прочита правилно.Немора целата внатрешност да се бои на пр ливчињата за бинго што се само се става еден x vo kругчето и се стават на оптички читач.Без паника важно е да не сте излегле надвор од линијата.И да дошло до тоа ке видат и ке ги прегледаат одговорите од црвената тетратка.
Девојки имате ли некои информации или прашања во врска со социологија? Јас најдов некои прашања,ќе може ли некој да ги одговори и да ги постира? http://www.gimnazijaohrid.com/images/dr ... logija.pdf
Колку што јас знам, за поднесуваето приговор се плаќа, и тоа од 1000 денари па нагоре. Но, изгледа е само пари да се потрошат, бидејќи се сомневам дека ќе добиеш повратен одговор.
Еве, имаше еднаш и статија нешто дека е намалена цената. http://www.makdenes.org/archive/news/20 ... id=2072212