Со оглед на тоа дека нема да бидам во Македонија кога ќе се уписите на факултет , може ли друг да те зпапише? :/ И веднаш ли се даваат пари при упис или после ако те примат ?
Ајде бидна што бидна сега пофалете се на кој факултет ќе аплицирате да се најдиме колешките На градежен идам јас.
Значи матурава имам мат 2, англиски 2, македонски 4..... сите други години сум со сите 5ки интерниот и проектната ми се 5ки.... можно е да имам 82.435 поени ?
Ќе може некој да ми каже кои документи се потребни за упис на Економски и дали изводот и државјанството не треба да бидат постари од 6 месеци ?
јас имам македонски 3, англиски 5, математика 4...... околу 89 поени имам планирам да одам на економски, смер е-бизнис Serena1974 мислам дека може да бидат постари од 6 месеци......јас ги имам извадено пред 2-3год. и планирам тие да ги носам...
здраво, ме интересира ако си паднал на матура дали за да полагаш у август по втор пат треба да поднесеш некаков приговор, барање или слично ??? или како оди тоа ве молам некој што знае нека пише. Поздрав
Да ве прашам дали има шанси да ни ги прифатат приговорите,знам дека џабе пари ќе даваме нема ни да ги погледнат како што беше и за екстерното(ма да не плаќавме) без разлика што бевме во право. Лично УБЕДЕНА сум дека имам 5ка бизнис наместо 4ка бидејќи со другарка го имавме решено тестот ИДЕНТИЧНО буквално идентично,препиша она се од мене и испадна дека јас имам 4ка со 52 перцентили а она има 5ка со 91 перцентил Што мислите вие,да приговарам или ? Имам околу 90 поени ама зашто да немам повеќе кога сум го заслужила тоа
Минатата година последниот во приватна квота имаше околу 92 поени. Но, не може да се каже за оваа, зависи од конкуренцијата. Ако прашуваш за општа медицина.
Дечки, математика имам 79,47 и имам 4. Една другарка има 86 и 5, а исто еден другар 51 и има 3. Можете ли да ми кажете математика што имате 4 и 5 по колку перцентили имате? Границата за петка од колку е?
Македонски 93.75 перцентили - 4ка, другарка ми 66.20 исто 4ка, шта речи Колку се шансите да ми прифатат приговор за 5ка?
Македонски големи се шансите да ти го прифатат приговорот, тоа е еден поен најмногу поен ипол. За другарка ти - тешко. Поднесувај не се мисли за 1000 ден., после ќе ти биде криво.