Да треба, јас контактирав со техничката поддршка на iKNOW системот и тие ми кажаа дека треба да се внесат и оценките од екстерното како последни оценки.
Девојки на ФИНКИ со колку поени минимум може да се влезе во државна квота? Не ги отвара резултатите од лани...
^ Има посебни полиња за оценките и перцентилните рангови за ЕКСТЕРНИТЕ ПРЕДМЕТИ од матурата, а за оценките од екстерните проверувања кои беа во трета и четврта година нема посебни полиња туку како што кажа Tenkai се внесуваат како последни во полињата каде што се внесуваат оценките од 4-те години.
Се согласувам со тебе . Затоа се мислев дали и каде треба да се внесат отценки од екстерно тестирање.
Имам проблем. Дипломите ми кажаа дека ги зимаме ние на 12ти, а мене уписите за факултет ми се од 6-8 август. Професорката ми вика никако не можело порано само мене да ми ја дадат и сега што да правам?
Како од 6-8 август ? Па нели од 14 август се...или за различни факултети е различно се извинувам некако нов сум со ова уписиве Ако не оди на факултетот и прашај за твојот случај
нема врска дека неможе порано јас ја земав уште кога излегоа резултати одма 3-4 дена после тоа си ја земав
Не ми дава да одберам училиште кај опцијата претходно образование. Само има тип, наставен јазик и тип на матура. Значи, нема да одберам во кое училиште сум учела? Дали и кај вас е така? Го внесивте ли училиштето каде сте учеле? Не ми дава опција не знам зошто..