Девојки а за изводот сега, може со стариот или треба нов да вадам? Некои велат дека треба нов, некои дека може и со стар само да е оригинал?? Некој да ми даде сигурен одговор ако знае?
Во универзитетскиот пријавен лист под точка бр.11 пишува предмети што се бодуваат за завршени средношколци до учебната 2007/2008 година и има под 1. 2. и тие се празни, и што треба јас да напишам таму да не знае некој? Вие што напишавте таму?
Јас кога пополнив електронски ова пишуваше а исто и за државјанство е така.. Извод од матична книга на родените(оригинал - независно колку е стар)
Дали откако ја пративте електронската пријава ви ја отвара исто како да не е пратена, иако пишуваше „вашата пријава успешно е пратена“ ?
Не треба ништо тоа е за тие што тогаш средно завршиле а сега сакаат да се запишат бидејќи до тогаш различно беше немаше матура полагање како ние денес друг систем имало така да празно остави го.
Сега и да сакате да извадите не можете, т.е. можете ама за да ви го дадат изводот се чека три до четири работни дена, што значи ќе ви заврши уписниот рок. Обидете се со старите, веројатно ќе ви дозволат што знам.
Сега и да сакате да извадите не можете, т.е. можете ама за да ви го дадат изводот се чека три до четири работни дена, што значи ќе ви заврши уписниот рок. Обидете се со старите, веројатно ќе ви дозволат што знам.[/quo Па една моја другарка денес отиде и одма извади не чекаше ни саат време
Во Скопје, сите што ги знам чекаа неколку дена за да им го дадат изводот. Ако сте од други градови може побрзо оди таа работа, не знам.
ШТО ЌЕ ВИ Е ИЗВОД ? ПИШУВА ОРИГИНАЛЕН, И ОД 1995 ДА ВИЕ ШТОМ Е ТРАЕН И ОРИГИНАЛЕН, НЕМА ПОТРЕБА ОД ИЗВОД НОВ! ДРЖАВЈАНСТВОТО НЕ ТРЕБА ДА БИДЕ ПСОТАРО ОД 6 МЕСЕЦИ
ТРЕБА НАСЛОВОТ НА ПРОЕКТНАТА, А ТОА ЗА 2007/2008 ОСТАВИ ГО ПРАЗНО. И МЕНЕ МЕ ИНТРЕРЕСИРА ДАЛИ ТРЕБА ДА СЕ ДОПОЛНИ ТОЧЕН НАЗИВ НА ЗАВРШЕНАТА ШКОЛА НА НА ПРИЈАВНИОТ ЛИСТ И ТОА ШТО НА ПРИЈАВНИОТ ЛИСТ ДОЛУ ИМА ВО ЌОШОТ ПРИЛОЗИ : СВИДЕТЕЛСТВО БРЗА КОЕ СВИДЕТЕЛСТВО И ЗА КОЈ БРОЈ СЕ ОДНЕСУВА, ИМА 4 СВИДЕТЕЛСТВА?)
не ни треба нас ние си имаме Nate-spasova праша и се надоврзавме на дискусијата(ако може така да се нарече) нели дека не секаде исто се чека за извод