Полагање матура и уписи за на факултет

Discussion in 'Образование' started by anastasija19, Jan 20, 2010.

1. Histerica1

Histerica1 Истакнат член

И сега,за колку дена ќе бидат објавени резултатите?

2. Tenkai

Tenkai Популарен член

Зависи за кој универзитет прашуваш. На УКИМ ќе бидат објавени прелиминарни резултати на 19 август, а конечните на 21 август.

3. sara555

sara555 Истакнат член

уплатницата што ми беше дадена како пример при електронско пријавување, пишуваше 500 ден... јас толку и уплатив и сега ке полагам приемен или ?

4. matejaaa

matejaaa Истакнат член

Ги поднесов сите документи освен изјавата за кофинансирање, и сега незнам дали ќе ми прават проблем, бидејќи на електронската пријава не го штиклирав тоа, што значи ако не ме примат на првиот смер автоматски да идам на вториот смер.
    Дали има некој како мене или само јас не поднесов изјава за кофинансирање?

5. KatFem

KatFem Истакнат член

И јас на електронската пријава не го штиклирав тоа и не планирав да поднесам изјава за кофинансирање ама ми дадоа од таму и ми кажаа дека и таа е потребна... |(

6. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Јас не поднесов кога се запишував порано, ама таа не се поднесува само ако си сигурен дека ќе влезеш во државна.
    Подобро што ви дале зошто ако не влезеш во државна на тој смер, идеш во државна на следниот и се така до крај дур не влезеш некаде во државна квота, а ако не влезеш никаде во краен случај те одбиваат скроз зошто не си прифатил да бидеш рангиран во приватна квота и после ќе треба да аплицираш пак во 2 уписен рок. Мене така ми објаснија тогаш :)
    А и да те примат во државна на друг смер, после ако сакаш да се префрлиш на твојот пак преоѓаш во приватна автоматски.

7. matejaaa

matejaaa Истакнат член

И мене ми дадоа и јас и кажав на таа што ми ги зема документите како е што е и она ми рече епа не ти треба тогаш таа изјава пошто ти више во електронската пријава си се изјаснила дека не сакаш во приватна..

8. Victorian

Victorian Популарен член

Јас денеска поднесував документи на Јустинијан и не ми бараа изјава за кофинансирање (во електронската пријава си пишува дека (не) си согласен ) и не бараа изјава за личните податоци. Си зависи од факултетот.

9. Tanya19

Tanya19 Истакнат член

znae nekoj na filozofski koga ke ima rezultati?

10. Iva.T

Iva.T Популарен член

Знае ли некој дали може да си редовен студент на фах а да бидеш пријавен да работиш?

11. kitsune1995

kitsune1995 Нов член

Има ли некој што бил денеска на упис во Штип на медицински конкретно за општа медицина да каже колку имало пријавено :)?

12. JKT

JKT Активен член

имаш онлајн на уписи.угд.еду.мк

13. LovelyGirl

LovelyGirl Популарен член

еден проблем ми се случи вчера, а сега ми текна да прашам тука може некој знае.
    Вака брат ми аплицираше електронски на уким т.е на iknow системот преку мојот е-маил, а исто и јас имав аплицирано со тој пред 2 години ама не го користев, пошто кај нас на факултет користеме друг систем. Се тоа го пријавив и потоа кога се логирав пак неможеше да влезам, ја променив лозинката и кога влегов наместо кај него влегов кај мене. Направив друг е-маил ама со тој неможев да аплицирам пошто веќе постоеше неговиот матичен број во системот, некој со сличен проблем, сега испаѓа дека тој воопшто нема аплицирано или како, а и да аплицира со друг е-маил неможе, а за неколку часа почнуваат уписите, што да правиме??? Некој со ист проблем?

14. sara555

sara555 Истакнат член

абе еве денес ке одам дс се запишувам и се мислам за париве на жиро сметка... некои уплаќале по 500, некои по 300.. тоа зависи од факултетот или сам си бираш колку, не разбирам...
    јас 500 уплатив ќе бидам испрашувана или што?
    имам само две уплатници една од 500 и една од 50 за административни трошоци... доволно се?

15. Madilyn

Madilyn Истакнат член

Не ме сфаќај погрешно ама и на страните на факултетите и на форумов милион пати е кажано.
    Ти објасниле веќе, незнам што повеќе од ова сакаш.
    Толку сте незаинтересирани, незнам како можете вака ..

16. sara555

sara555 Истакнат член

повторно пробај со истиот емаил... секоја нова апликација со ист емаил ја бриши претходната( во случајов твоите податоци се бришат)...

17. sara555

sara555 Истакнат член

читам дека ми објаснија ама чим повторно прашувам значи уште не ми е јасно... не дека не сме заинтересирани, ама странава за тоа е, се мислев нешто околу уплатниците па си прашав.... ;)

18. Madilyn

Madilyn Истакнат член

Ако не полагаш приемен само да поднесеш документи треба 300ден.
    Ако полагаш приемен треба 500ден.
    Ако полагаш приемен, повеќе предмети 1000ден. Истото од Катфем е, незнам како поинаку да ти го објаснам тоа е ..
    Јасно ли ти е? На кој факултет ќе одиш?

19. gingerchild

gingerchild Популарен член

Ќе кажете на шалтер. Не знам дали брат ти аплицира на УКИМ, ако аплицира на УКИМ кога ќе ги поднесува документите нека каже на шалтер каква е работата. Ќе му средат таму. :)

20. sweet-17

sweet-17 Истакнат член

Дечкии да ве прашам ..Дали ќе може сега додека уште не се излезени конечните резултати да си ги подигнам документите и на вториот уписен рок да се запишам на друг факултет во друг град??? Итно ми треба ве молам ....