Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. angliski

angliski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    6
    Па во јуни лани и не бесе толку лесен...... ама ајде ке видиме :D

2. heartche

heartche Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    26
    и дечки како поминавте :)))

3. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Дечки што ќе кажете, ве нема да прокоментираме. Мене ми беше лесен тестот, ништо посебно застрашувачки. Излегов и доста порано, а и есеите беа лесни. Ај ќе видиме како ќе поминеме :)

4. plawa

plawa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2011
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    131
    Едно прашање до матурантките :)
    Имало есеј нешто за учење странски јазик и као треба да се набројат неколку работи зашто е тешко да се учи...
    Братучедка ми пишала дека е тешко да се учи затоа што не се збори кај нас, немањето време и немањето пари... Јас мислам дека требало да пише демек тешка е граматиката, спелувањето.....
    Погодена и е темата или слабо :^)

5. trajkovskae

trajkovskae Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    2
    да есејот и писмото беа ок немааникаква врска со темиве кои ги постираа,али останитет прашања за никаде беа многу беа тешки...

6. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Па една од можните теми беше за јазикот, ако барем нешто сте поднапишале околу тоа и оваа тема ќе ви беше лесна.

7. heartche

heartche Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    26
    ај нека пише некој како одговорил на некои прашања колку се сеќава..леле многу ми е страв :Ѕ

8. Simonna7

Simonna7 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    128

и јас пишував такво нешто слично..демек лесно е учењето ама некои земји немаат добра програма, професорите се незаинтересирани и најмн влијае тоа што немаме каде да разговараме.. и мн малце зборови бе туу 180 - кога да почниш кога да завршиш. Ќе видиме :)
    Во глобала не беше тешко

На plawa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    вака девојки :) зборев јас со вујна ми која ни предаваше у школо после полагањето и ми кажа дека темата за есејот морала да биде конкретните причини значи зборам за тешка граматика, тежок спелинг ... итн итн... како и да е :) реално имаше многу досмислени прашања и мислам дека имам некои погрешено, за писмото требаше да се потпишиме во име на тој грдиот човек што ни беше даден ама јас тоа отпосле го видов а во писмото се збори за женски муабети :) мислам дека не беше лошо, но тоа што погрешив самата сум си крива пошто чекав како демак ќе најдеме теми по форумиве а тие теми фино лепо си ги имаа само корчагин а се останатото беше лук и вода тоа е тоа

10. heartche

heartche Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    26
    втората вежба беше особено тешка

11. AngelGirl

AngelGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2010
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    78
    Неправда ма то је неправда............ :@ Прво што ке кажам е сите толку испрепишаа и Македонски и Англиски што не ни знаат што всушност е имало на тестот. Ги прашам моите школски нешто околу прашањата а тие не знаат ни што е имало на тестот , есеите им ги пратија на мобилниот и така фино лепо сите ке си поминат. Инаку Англиски тестот не ми беше многу лесен 4 вежба ме избачи , ми беше многу тешка исто и 2вежба. Есејот го напишав , само незнам со времињата дали се е во ред , инаку употребував лик вордс , исто внимавав на праграфите па ке видеме и писмото беше лесно само на крај јас си се потпишав, што не е требало :)

На heartche му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    А има некој математика што полагаше? Може да ми каже како се задачите со параметар и виетови... :)

13. bunny.misuaxx

bunny.misuaxx Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    5
    На четврта вежба последното што напишавте? Кноњ тхе рулес или Гет тхе ресулт

14. Din4i

Din4i Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Луѓе не да беше тешко математика претешко бешеее :worried:

15. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Толку се паничев за есејот и писмото. Абе ги напишав супер само една мала грешка имам. Заборавив дека треба ко машко да пишувам во писмото па напишав една реченица како женско. Ама едни 2 вежби не знам кои беа по ред ме цркнаа. И едни кај нас ги имаа тестовите видов дека држеа нешто а кога прашав ми кажаа сосем друго |( . Идиоти едни смотани. И на крај краева гајле ми е. Јас знам колку што знам. Се е труло во државава наша :!:

16. Extraordinary.girl

Extraordinary.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    421
    мислам get the results... know the rules е првото

17. heartche

heartche Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    26
    на последното know the rules

18. Extraordinary.girl

Extraordinary.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    421
    тестот беше с*ање невидено! не беше тежок ама и не беше лесен ко што си го замислував.... не се спремав уопште зошто мислев дека ќе си поминам ко на шала ама изгледа направив тотален промашај. есејот ми е утка невидена 15 мин пред да ни ги земат го напишав не сум свесна колку глупости има, ама ако, тоа е ок.

19. bunny.misuaxx

bunny.misuaxx Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    5
    А во есејот дали остававте празно место два прста пред секој нов пасус или ги одделувавте со празен ред?

20. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.620
    Допаѓања:
    43.234
    Помина и ова.Баксуз си кога ти дозволуваат да си подкажувате а сите околу тебе да се толку тапи што да нема од кој.Значи мене лично ми беше тежок, од тие што ги решавав од предходните години овој ми беше најтежок,многу ми беа двосмислени одговорите а пак таа вежбата на заукружување ми беше ужас :puke: и мислам дека многу ја изгрешив.Инаку писмото и есејот ми беа лесни ги напишав без мака.Јас како причини ги наведов граматиката во смисла има многу фразални,моделни многу времиња,друго спелингот и на крај дека желбат за учење е многу битна затоа што ако не учиш со желба и не вложуваш труд и време џабе е, така да освен грешки при пишување и во време ако сум згрешила, онака мислам дека ми е во ред.