За Филолошки за упис јас го најдов само ова, од лани... мислам дека не би требало да има промени годинава?
Епа вака, мене ме буни ова 100 евра, колку да ги ставам во денарска противредност, мислам колку да го сметам еврото? Дали бидејќки ќе уплаќам во македонски пошти да одам по нивното или како?
Прашање - во комплетот уплатници+пријавни листови за Правен имам уплатница за ГОДИШНА ЧЛЕНАРИНА - ФАКУЛТАТИВНА, што никаде не ја пишува во ворд документот за уписи на факултетов! Наместо неа, таму пишува дека се бараат следниве уплатници што ги немам во комплетот: - УПЛАТА НА 400,00 ДЕНАРИ за обнова на книжен фонд - УПЛАТА НА 1.500,00 ДЕНАРИ за електронски индекс и водење на електронско досие според ЕКТС на сметка: - УПЛАТА НА 300,00 ДЕНАРИ за информативен Водич за студирање (во печатена форма и CD) -УПЛАТА НА 200,00 ДЕНАРИ за штета на сметка Што е цаката всушност?
Факултативно значи незадолжително, значи тоа не мораж да го плаќаш ( многумина уплаќаат без да знаат дали е задолжително или не). Инаку и кај економскиот факултет Уплата од 200 денари за Студентски парламент е факултативна значи и тоа не мора да се плаќа.
Прашањето ми се однесуваше на тие уплатници што ми фалат во комплетот, а ги бараат на Правен според конкурсот..... Фала во секој случај
Значи за правен факултет уплатив 6 уплатници : 61150 ( државна квота 1 рата) +400+300+1500+200+750 . Е сега, на 1500 уплатницата не сум напишала цел на ознака а ја уплатила па и тие таму ништо на шалтер ништо не ми рекоа а целта на ознак е за електронски индекс и водење на електронско досие. Другото се е на сметката на правен и се е правилно само нема цел на ознака. Дали ќе ми прават проблем ???
Чим у банка не ти напраиле проблем, нема шо на факултет. И онака и таму и таму им е битен бројот на сметка на која ги уплаќаш парите и фактот дека ќе стигнат пари.
Сите суми што се за Економски мораш да ги уплатиш, освен 200 денари за Студентски парламент кои ги уплаќаш само ако сакаш да учествуваш (факултативно е).
Индекс, студентска легитимација и пријавен лист со 50 денари таксена марка. Оваа таксена марка е иста за пополнување како и коа ги дававме докуметите или?
Девојки , значи сега за филозофски факултет треба да се уплати и да се носат во понеделник од ова документите : http://www.femina.mk/out/?id=ff37b0c3dc ... 2F1510-1-3 И ај ако знаете кажете ми каква е оваа уплатница ПП 50 ?! истата ли е како онаа кога ги дававме документите или друга ?