Вака изгледа уплатницата http://www.ujp.gov.mk/uploads/Image/PP- ... 4.2011.png и можеш да си уплатиш па само да ги однесеш уплатниците, така ти е подобро, бидејќи има многу гужва во секоја најблиска банка до било кој факултет што е
таа е трансакциската сметка на буџетот на рм и таа е иста за сите факултети и се пишува во делот трансакциска сметка во уплатницата..додека уплатна сметка на буџетски корисник е сметката на факултетот и таа е различна за сите факултети
Образец за запишување на семестар со таксена марка од 50 денари ве молам да ми кажете каде се истава ова?
На факултет образецот, а административна такса си плаќаш на уплатница. Има поназад примери за неа. И не мора на секоја страница по 3 пати да има прашање за таксена марка. Свртете страна/ две наназад ќе најдете. Или опцијата пребарај користете ја.
На сите факултети се плаќаат тие услуги,колку што знам на електро е 1600 а на финки 750.... само на екоомски е најскапо........
Дали договорот за студирање на ФЕИТ го даваат од ФЕИТ на денот на уписите или се печати од интернет? Го има ли во електронска верзија?
Дали оние кои се ослободени од плаќање партиципација треба да уплатат административна такса или не треба ништо ?
Јас имам стипендија но сепак ги платив административната такса и другите две уплатници кои се за активностите на факултетот и незнам другата за што беше, значи не треба да се плаќа само школарината.
Јас имам стипендија но сепак ги платив административната такса и другите две уплатници кои се за активностите на факултетот и незнам другата за што беше, значи не треба да се плаќа само школарината.