Зенски зашо не отвара ова за електронско пријавување ? Да ли ке се отвори пак за втор уписен рок? знае некој?
ПРИЈАВУВАЊЕТО ЗА Вториот уписен рок за прв циклус студии 2014/2015 година ЌЕ БИДЕ АКТИВИРАНО кога ќе има конечни информации за бројот на слободни места по студиски програми по завршувањето на првиот уписен рок, а најдоцна до 1.9.2014 и ќе трае до денот на уписите, 3.9.2014. Ова го пишува на IKnow. Мене ме интересира, дали може некој да ми ја каже жиро сметката на УКЛО на која треба да уплатам партиципација, затоа што на конкурсот каде што ги пишува потребните документи је нема. И дали можам да извршам уплата од друг град, а после само да ги однесам документите во универзитетот?
Itno mi treba pomos na uplatnicite kaj naziv i sediste na primac jas sekade pisuvav Univerzitet Goce Delcev Stip a sega nekoj mi veli kaj nekoi trebalo da stoe Uniservis Goce Delcev i Univerzitetski sportski centar Stip dali ke mi pravat problem ili ne e bitno toa bitno e deka imam uplateno ve molam kazete mi
Партиципација: - потврда за уплатени 6.125,00 денари - за партиципација (прва рата) - за редовните студенти во државна квота за сите факултети / партиципацијата за дисперзираните студии 3.065,00 денари (прва рата); Потврда за уплатени 400,00 денари - за материјални трошоци и за солидарна одговорност на ниво на Универзитет. Потврда за уплатени 300,00 денари - за надомест за книжен фонд на Универзитетот. Потврда за уплатени 210,00 денари - за Студентски парламент и студентски правобранител. Потврда за уплатени 760,00 денари – за информатички и културни активности. Потврда за уплатени 1.000,00 денари – за потрошен лабораториски материјал / теренска настава. Потврда за уплатени 500,00 денари – за упис на прв семестар Потврда за уплатени 390,00 денари – за спортски активности За електронска картичка и студентска легитимација: - потврда за уплатени 1.000,00 денари – за електронска картичка и студентска легитимациј Две уплати по 50,00 денари за административна такса Девојки ова го пишува на страната на УГД.Дали треба сите тие уплатници да ги уплатиме? И какви се тие дисперзирани студии?
Грешка сте се плаќа 100 евра еден семетар ова сега е зимски ,а летниот е уште 100 (значи за цела година е 200)
Партиципацијата не се уплаќа на посебна жиро сметка на укло. Таа се уплаќа сметка на НБРМ, само што во полето Назив на примачот го пишуваш името на факултетот а и сметката на бузетски корисник е посебна за секој факултет. еве ти пример за: ТФБ http://www.tfb.edu.mk/uploads/UPLATNICI/UPIS.png , ВМШ http://www.vmsb.uklo.edu.mk/images/%D1% ... pacija.jpg Правен http://pfk.uklo.edu.mk/portal/upload/fa ... _sep14.pdf И да, можеш од друг град да го уплатиш.
Е сега може не е за овде прашањето ама сум згрешила еден број од матичниот, има врска тоа, можно е да не ми ја важат уплатата?
За на правен за запишување, освен сликички, уплатници и пријавен лист за да се подигнат индекс и тие ствари, друго нешто треба ли ?
Дечки мора ли овие сликички да се со точни димензии пошто на една пишува дека треба да биде 4 цм на 5 цм, а мене ми е таа сликичка 4 на 4,8мл ми фалат 2 мл
nema problem za dimenziite jas denes gi odnesov i prasav mora li tocni da se mi rekoa nema problem mojata bese malku pogolema