Полагање матура и уписи за на факултет

Discussion in 'Образование' started by anastasija19, Jan 20, 2010.

1. B12

B12 Активен член

не знам за кој вид на потполнување мислиш ? електронско ? Јас кога бев на 25 ти август да однесам уплатници таму ни дадоа да потполниме еден лист, да заокружиме зимски семестар и да ги напишеме предметите од прв семестар и кој предмет од колку часови се состои и кои професори ќе ни ги предаваат :)

2. bootylicious

bootylicious Истакнат член

Сум пропуштила да кажам дека на електронското мислам.Го сторив и јас тоа на факултет на лист,ама за електронското пополнување мислев.

3. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Да, треба да си пријавиш онлајн семестар со предмети со све таму.

4. anastasijaanastasija

anastasijaanastasija Активен член

a го пишува ли тоа негде дека така треба ? :)

5. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Кај мене на факултет коа се запишував све пишуваше на страната а и во самиот систем коа се влага се гледа што треба да се пополни и се пријавува.

6. IvanaDusa

IvanaDusa Активен член

Извинете сакав да ве прашам јас си го имам заборавено пасс на и-мејлот и неможам да го вратам никако дали ке можит некако да ми напрает да се пријавам на друг и-мејл дека тој и-мејл што го дадов ми го имаа хакирано :/ незнам што да правам ве молам за помош ?

7. B12

B12 Активен член

мене ми прави проблем iknow системот , пишува дека не ми е таа email адреса и нова направив ни со таа не сака , а морам да го пријавам електронски зимскиот семестар :( има некоја од вас ваков проблем ?

8. Ickovska

Ickovska Истакнат член

Мене не ми дозволува да внесам семестар и предмети, друг некој со овој проблем?

9. Tenkai

Tenkai Популарен член

Исто е и кај мене. Не се потресувај, сигурно ќе може да се внесува откако ќе почнеме со факултет. Како и да е ти си имаш запишано семестар со тоа што се имаш запишано на факултет. :)

Ickovska likes this.
  10. bootylicious

Девојки денес ми стаса на меил дека треба тоа електронски да најавам и пишува нешто за таксени марки преку СМС пораки.Може ли да ми објасните како да го направам тоа оти сум бруцош и не сум запознаена.И мора ли тоа да се стори сега?

11. marija994

marija994 Истакнат член

^ Можеш да уплатиш за таксена марка преку смс порака, на 144166 со текст ТМ име и презиме и пишуваш 50. Потоа тие по порака ти испраќаат едно бројче и тоа го пишуваш на испитна пријава, и така пријавуваш испит. Ама јас повеќе пати имам пробано ама поради веројатноста дека за испитни сесии тој систем е преблокиран, јас досега немам добиено повратна порака а пари ми земаат од на сметка.
    Јас би ти препорачала доколку на тел. имаш андроид систен од на плеј стор да си ја симниш апликацијата Таксена марка, така барем никогаш не ме зафркнале :lol: :)

12. bootylicious

Мене ми рекоа дека требало сега кога го пријавив 1ов семестар да уплатам 100 ден. преку СМС.

13. MonsterBaby

MonsterBaby Активен член

Има ли некој бруцош од филолошки што има добиено е-маил за најавување на Iknow и пријавување на семестар? Гледам сите веќе сте се најавиле, а мене сеуште ми нема стасано е-маил :worried:

14. Carlie

Carlie Нов член

Zdravo devojkii, sakav da ve prasham ako ima nekoja shto znae dali i koga ke se pustat elektronskite prijavi za tret upisen rok? :worried: blagodaram odnapred :*

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

За кој факултет прашуваш?

16. Carlie

Carlie Нов член

Za ekonomski :)

17. Ivi112

Ivi112 Нов член

Женски каде да ги најдам сите овие потревни документе за упис на вториот упис

3. Образец за запишување на семестар.

4. Пријавен лист од Државниот завод за статистика на РМ. (Образец ШВ. 20)

Потврда за уплатени средства во износ од:

5. 200,00 денари, за оформување на студентско досие;

6. 100,00 денари за библиотечен фонд за библиотеките на Институтите при ПМФ;

7. 100,00 денари за колективно осигурување на студентите на ПМФ од несреќен случај;

8. 100,00 денари за Студентски парламент *

(само за оние студенти, што сакаат да бидат членови на Студентскиот парламент);

9. 750,00 денари за информатички, културни и спортски активности на студентите на

ПМФ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје;

10. 100,00 денари за обезбедување;

11. 350,00 денари за прирачник,

Ако знае некој да ми каже.. Поздрав се најубаво

18. Tenkai

Tenkai Популарен член

Па тука не гледам дека ти требаат некои документи освен образец и пријавен лист. Тие можеш и на самиот факултет да ги најдеш или во некоја книжарница/фотокопирница во близина на факултетот. Останатото треба само да го уплатиш и да ги однесеш уплатниците како доказ.

feminium likes this.
  19. Whitecloud95

Whitecloud95 Истакнат член

феминки некој што можеби се запиша на филолошки во штип? знам треба да пишам во темата угд, ама можеби некој и овде ќе ми одговори. :* :)

20. jetset

jetset Нов член

Здраво,дали има некој спуштено документ за запишување на машински факултет,тргнати се од страната а ми требаат точните цени за запишување..ви благодарам,поздрав