ДОКУМЕНТИ ЗА ЗАПИШУВАЊЕ НА ПРИМЕНИТЕ КАНДИДАТИ 1. Индекс и студентска легитимација 2. Две фотографии (3,5х4,5)(една за индекс, една за образец за запишување на семестар) и една фотографија (2х3) (за студентска легитимација) 3. Пријавни листови (два) - Образец за запишување на семестар со 50 денари административна такса (на уплатница-образец ПП 50) - бел статистички пријавен лист за учебна 2014/2015 година 4. Потврда за уплатени 100 ЕУР во денарска противвредност (6150 денари), цел на дознака: прва рата од надоместокот за запишување на факултетот. Уплатата се врши на образец ПП 50 и треба да ги содржи следните податоци: Назив на примачот: Буџет на РМ, Машински факултет - Скопје Банка на примачот: НБРМ Сметка: 100 0000000630 95 Износ: 6150 денари Сметка на буџетски корисник: 1600104278 788 11 Приходна шифра: 723012 41 Начин: 2 5. Потврда за уплатени 450 денари, цел на дознака: тетратки и книжен фонд. Уплатата се врши на образец ПП 50 и треба да ги содржи следните податоци: Назив на примачот: Буџет на РМ, Машински факултет - Скопје Банка на примачот: НБРМ Сметка: 100 0000000630 95 Износ: 450 ден. Сметка на буџетски корисник: 1600104278 788 11 Приходна шифра: 723019 41 Начин: 2 6. Потврда за уплатени 150 денари, цел на дознака: колективно осигурување. Уплатата се врши на образец ПП 50 и треба да ги содржи следните податоци: Назив на примачот: Буџет на РМ, Машински факултет - Скопје Банка на примачот: НБРМ Сметка: 100 0000000630 95 Износ: 150 ден. Сметка на буџетски корисник: 1600104278 788 11 Приходна шифра: 723019 41 Начин: 2 7. Потврда за уплатени 750 денари, со цел на дознака: ИКСА на УКИМ за Машински факултет - Скопје Уплатата се врши на образец ПП 50 и треба да ги содржи следните податоци: Назив на примачот: Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” во Скопје Банка на примачот: НБРМ Сметка: 100 0000000630 95 Износ: 750 ден. Сметка на буџетски корисник: 1600103689 788 18 Приходна шифра: 723012 41 Начин: 2
луѓе да ве прашам..ако има некој од филозофски факултет да ми каже дали има пополнувано електронски нешто и дали има објавено негде дека треба да се пополни пошто ја никаде не видов + ви ја отвара страната од iknow? фала<3
Пробувам да се најавам на страната од мојот факултет, но на мојот емаил не стигнуваат најавните податоци. Дали некоја друга се имаа соочено со истиов проблем?
И мене не ми го отвара сајтот за IKnow, ако мислеше на тоа.. Нити пак ми го препознава мејлот кога пробував да се најавам, а откако пополнив тикет за поплаки и страната веќе не ми се отвара. Што е тој проект 30/.. (како и да гласеше) кој стоеше на Почетната на IKnow? Дали важи за нас бруцоши и за што се работи ако знае некој??
Сигурно е до страната нешто, бидејќи не отвара и кај мене iknow. ќе почекаме да го решат проблемот па ќе пријавиме семестрар. а приметив и дека ukim.edu.mk не отвара...
неверувам мислам дека се слуша на некој амфитеатар ама не сум сигурна може и на шутка држат предавања Spoiler се шалам
Дали има некој од Правен Факултет Битола што е прва година да ми кажи дали електронски треба да се бираат изборните предмети
Dali ima nekoj sto studira na bezbednos,odbrna i mir , sakam da mi kaze stoe e najdobro da se zeme za izboren predmet za 1godina , bidejki ne gi znam profesorite kakvinse seuste ...
По завршувањето на факултет за Дизајн и технологии на мебел и ентериер што можеш да работиш? Знам дека ќе имаш диплома со назив инжињер,ама кај може да се работи?
Sakam da prasam ako ne se zapjses ovaa godina na fakultet,da pauziras edna godina i da sakas da se zapises narednata godina dali ke ima nekakvi problemi za da te primat?Sakam da ja pauziram ovaa godina zaradi ucenje stranski jazik za narednata da se zapisam vo stranstvo.Ima li nekoj sto znae da mi go objasni ova? P.s se izvinuvam za latinicata od tel pisuvam
никаков проблем нема да имаш ако направиш пауза, колешка од мој факултет паузирала една година затоа што не била сигурна што сака да студира и не сакала да троши пари и време залудно па почекала 1 година и во меѓувреме размислувала каде да се запише и се запиша сега со мене оваа година