Оф аман веќе ми се поду главата со матура,а не ни почнала сеуште...Ќе објават на страната за матура или како може ќе објават уште сега после 12 или слабо ?
Karakteristikite od realizmot kako pravec vo svetskata literatura so komponenti na knigite na negovite predstavnici- naslovot od esejot mislam deka kje e ovoj.... a kje moze li nekoj da mi go kaze naslovot na slobodniot sostav?
Не ми се допаѓа овој наслов... Девојки а што мислите многу гледам зборат дека ќе бил тестот од 2012,колку врерувате вие во тоа или можеби некој има посигурни извори?
Оф мори мајко ..... Неколку наслови се вртат, материјалот е многу обемен, па овие тупациве од мон ја ставиле и процес во испитната програма. Полудечу крај !!!!
Само јуни август го тргнале и плус во јуни е само првиот дел мислам,и дава да се замислиш дека можеби има нешто стварно... Многу е глупаво вака нека дадат нештоо поконкретно за учење не се што постои аман
Јас мислам дека е дезинформација тоа дека од 2012 ќе биде сличен тестот. Луѓе тие секоја година тргаат по еден тест од една година и така кај нас учениците се ствара сомнеж дека овогодишниот тест ќе биде сличен со тој тест што е тргнат од страната за матура.
Поглупа работа од овоа и екстернотоо нема, само стресови стресови , не може човек како човек да се наспие зашо паметот е се во тоа. И без осет за материјалот. Па одозгора и лектирии ми дават .. МА дајте одје*етее брее , и роботи да бевме неке можевме да запомтиме се а камоли луге ... Се нервирам самоо кога почнам да мислам у каква држава живеемее . За жалење сме ...
За Плотин поопширно. Напишал 54текста,а неговиот ученик Порфириј ги издал во 6 книги од по 9текста со наслов Енеади-деветкнижја.Умрел во Ј.Италија со зборовите:"Јас се обидувам да го спојам божественото во себе со божественото во универзумот." Хипостази(форми на суштествувања). Ова е патот надолу.Патот нагоре е обратен.Со него се изразуваат различните форми на познанието. Толку.Ако треба уште нешто,пишете.
И како што ми кажаа од изминатите генерации, се знаел само едниот наслов пред матурата.А слободната тема, насловот.Не. Тогаш кога ке полагаме ке видеме кој е.
Луѓе во врска со есејов,ако границата е 500 зборови. Ако имаме плус на пример 20 зборови,ќе го бодуваат или не го прегледуваат воопшто бидејќи е премината границатА?
Пишуваше на страницата за матура дека не прегледуваат ако е 350 точно 500 точно или над 500 препорачливо било до 490 а мноу малку е некако јас мојот го оставив со над 500 ќе кратам таму кога ќе пишувам имам претстава сега што треба и како со редослед за пишување па ќе видиме што ќе биде
Здраво дечки видов на огласи ги имат пробиено матурите 2015 ако ги има некој ве молам споделете ги со нас
Ќе ти ги избројат зборовите и точно на 500 збор ќе ти повлечат црта со црвено пенкало дека ти се одвишок. Ќе ти се одземат неколку бода поради недопишан завршен дел.
И ми кажаа дека Антигона и Цар Едип се во испитна програма за оваа година, покрај што е Процес. Вистина? И ако е така, да очекуваме извадоци задолжително.