Да и Антигона и Цар Едип се дел од испитната програма оваа година. http://www.matura.gov.mk/data_files/state_graduate/mk/5318_Македонски јазик и литература.pdf Еве линк од испитната програма по македонски јазик.
Не може. На која писмена ти си го делела главниот дел на два параграфи? Не се зезајте така да не си добиете 0 поени. Пишувајте си ги споено и двата лика во главниот дел и готово. Тоа само во англиски може да се поделат. За македонски, јас не би ризикувала.
Ја ги пишував споено, и го дадов на проф да ми го провери есејот и ми рече да ги напишам во два параграфи
^Е уште они фалат да се бројат и Нема шанси. Туку, за броењево, дали сврзници се бројат? И колку верувате во ова за август 2012 луѓе?
Сврзниците се бројат. Само интерпункциски знаци не се бројат. Јас не верувам,не е можно да го дадат истиот тест. Тестот е намерно тргнат,само да да не збунат нас.... Мое мислење,не мора да се согласувате со мене.
Ма овие се занасаат многу што им е секој ден нешто ново стават,секој ден нешто плус дознавам не се замарајте веќе аман бе живци снемав веќе и вие сигурно
А утре само лична карта ли треба да се носе? слушнав дека некои ќе носиле училишна книшка нашиот класен не ни е кажал дека треба да носиме а и немаме ние
Ние ја НЕМАМЕ обработено Антигона. Овие збеснале скрос.. Толку,утре нема да ме изненадит ако ставиле прашање Колку се кило патижаните. Абе ајде,ненормална работа -_-
Сите викаат различно сеа па ми кажаа Претставување на реалистичната епоха преку делата Чичко Горио и Злосторство и казна. и незнам веќе што да мислам,едни викаа дека објавувале ден порано во главно е нешто за реализамот тоа што сите за сигурно го знаеме
Реченицата: Учениците од четврта година се победени од учениците од трета година; е: (заокружи ја буквата пред точниот одговор) A. активна. Б. пасивна. В. безлична. Помош?
Да ве прашам дали читате Биографија за авторите од делата? пс.Ако го чувам тестот в компјутер од Август 2012 ке го ставам Тука (порано ги имав симнувано)..Неможам сега од телефон сум..Но јас не верувам да се толку глупи за утре тој да ни го дадат... Неможам да се замарам со есејот можеби ке пишувам на слободната тема ( ако не е многу тешка ). И уште едно прашање:Колку треба минимум да имаш поени за да положиш?