Незнам еве во преговор се неколку да дадат по некој денар зошто за еден реално многу се и да прати па ќе видиме дали е вистина баш
Na prethodnite testovi nikade nema DEL 1, i kako moze vreme na resavanje da bide 60 min koga e 240 min.. da, i eve vednas spremam 1000che
Дечки во врска со есејот колку дела треба да содржи? Дали главниот дела треба да е поделен на три дела бидејќи професорката така ни рече?
Од лани тестовите ги дават во два дела еден 60 мин и другиот 180, ама тоа нема врка ова може да е обично печатено.
Прашањево и јас сега скоро го решавав, не е од тестот август 2012. А инаку ако некој го има клучот, ве молиме поставете го овде
Дечки во врска со есејот колку дела треба да содржи? Дали главниот дела треба да е поделен на три дела бидејќи професорката така ни рече?
Ние никогаш не сме го делеле главниот дел на повеќе параграфи...Тоа само во составите по англиски, а македонски се знае - три издвоени целини: вовед, главен дел и заклучок.
@fatamorgana123 Строфично е кога песната е поделена на строфи и сите строфи имаат еднаков број на стихови, астрофично - песната не е поделена на строфи и е една целина, додека хетерострофично значи дека има строфи, но тие строфи не се еднакви т.е. секоја може да биде составена од различен број на стихови.
Кога веќе немаме клуч од август 2012, да почнеме овде да се консултираме за одредени нејасни прашања?
Добар предлог , и јас предлагам да ги разјасниме прашањата од Август тестот државна матура. Заедно сме посилни! )
Ајде, јас да почнам таму кај што заглавив Странецот (2.3) Темата на делото „Странецот“ е во однос со филозофијата на: егзистенцијализмот ? (2.4) Според наведениот фрагмент, каков став кон животот има главниот лик? Мислам дека сфаќа дека сака уште да живее, или се лажам?
Дечки утре само лична карта ли ќе носите? а ученички книшки такво нешто ќе носите ли слушнав дека некои ќе носат
Дечки утре само лична карта ли ќе носите? а ученички книшки такво нешто ќе носите ли слушнав дека некои ќе носат