Имаше и други прашања освен овие што овде се напишани, пр. Симболиката во првата строфа на Копачите? Која одлика за Мерсо може да се дознае преку изложувањето на судијата? Која одлика на Кејтеновиот син ја дознаваме преку дадениот пасус? Како е опишана Оливера Стрезоска во вториот дел од пасусот? итн.. Што мислите со колку грешки максимум сепак би можело да се добие 5ка? Иако нели, сепак зависи од резултатите на сите други.
Ве замолувам некој ако има тестови англиски симнати од претходните години и клучеви да ми пратите бидеќи не ми отвара матура.гов Ве молам стварно многу ми требаат
Ме интересира дали има некои посебни правила за тоа во колку параграфи треба да се пишуваат есеите и писмата или тоа зависи од нас и како сакаме да се организирам? И дали во формално писмо се бројат и адресата името на примачот (она што се пишува во горниот лев и десен агол)?
Во писмото, кога се пишува адреса на испраќачот и примачот, дали си измислуваме адреси или ја пишиме нашата, посебно кај испраќач што адреса треба да напишам?
Во врска со писмата: - адресите не се бројат; - писмото мора дa e поделено на параграфи, најчесто има еден како воведен, потоа 2-3 параграфи во main body и еден заклучен - адресата и вашето име не смеете да ги пишувате во адреса на испраќач затоа што испитот е анонимен, значи треба да измислите - не секогаш се пишува адреса на примач некогаш се пишува само ,, To whom it may refer/concern : Restaurant manager, Sales manager ..." За есејот исто така има поделба на параграфи, воведен, 2-3 во главен и заклучен. Не заборавајте наслов да напишете пред да почнете да пишувате.
Barajte na gugl pravila..jas mislam go slikav ucebnikot kaj delot ao esejot i pismoto. Ako gi najdam slikite ke vi gi pratam Taa veZbata so dopolnuvanje so 4 ponudeni e nesto kako gramatika..vidi vo testovite.
Јас не се припремам ништо само ќе ја видам формата на есејот и на писмото и ќе прoбам да ја запамтам поточно на писмото само