Lugje znai temite ne se kazuvaat. Na denot na polaganjeto ke vi bidat kazani na poseben list kako sto bese makedonski. Makedonski temite gi pisuvase vo klucevite,a ang ne gi davaat. Temite odat od edna do sosem shesnaesta strana. Nema pravilo so ke se padne. Kako i sto ke im tekne toa ke dadat
Јас нешто најдов за есејот по филозофија. Ќе ви биде даден извадок од текст на некој филозоф пр: Френсис Бекон - Нов органон. Следно што треба да направите е да го прочитате извадокот од текстот, во продолжение ќе имате 5 клучни зборови кои треба да ги искористите во текот на есејот. Откако ќе го прочитате текстот, треба да напишете есеј врз основа на тој извадок, ваше мислење со ваши аргументи. (martinfilozofija.blogspot.com)
Значи јас стварно не знам што ќе правам со англиски. Нит имаме вежбано нешто, нит ги знам ова поделбиве што ги кажавте погоре. Ќе пукнам.
Дечки да пршам нешто дали пример освен тоа што ви пишува каво писмо треба да напишеш ви пишува и податоци за римацот, производот, или само напиши пример a letter of application for the position of teacher?
Епа како поинаку освен да се брои секој збор? Сигурно еден дупло не се брои. Освен ако не се пројат сврзници, извици бла бла.
Се до понеделник сабајле нема да се знае темата дур не си видиме сами За тоа поарно што ги знаеле темите на есеите,се крие нешто сосем друго како се дознавале Ама годинава нема шанси да се дознае.
Значи за матурава англиски ке биде есејот, писмото (формално или неформално) и некои вежби со читање и заокружување, тоа е се?
http://www.alternative.hu/formal_and_informal_letters Дали ова е то ? Доволно е за разбирање помеѓу формално и неформално ?
Ќе пишувате скратеници на есејот од типот don't, didn't или цела форма ќе ја пишувате? Ако напишиме скратеница се брои како два збора или еден?
kako treba za formalno.pismo na leva str se pisi ime na primaco ili kopmanojata adresa i so drugo aj neka mi.kazi nekoj ve molam