Мене ми беше тешко освен тоа го испогрешив многу и кога потполнував, ги ставиле 1 па 3, долу 2 и 4. Тоа е-мал што беше 100 точно напишав ама глупости.
Доста зезнат беше тестот, оф подобро да не отварам овде сега ко ќе почнат да пишуваат одговори... Имам две сигурно што ми се грешни и за тоа сфатив откако ги исенчав и уште некои несигурни. Ве молам некој нека пише ако знае како отприлика би била скалата, т.е каква била претходните години, колку утнати можело да имаш за 5?
Кога ги проверуваат ги гледаат одговорите од таа чек листата со сенчање што беше или се проверува дали одговара на одговореното во црвената тетратка?? Загрижена сум, кај што беше тежок па и тоа што ми беше одговорено од брзање го испомешав...
Последниот текст со подредување параграфи памтите ли како ги подредивте? Јас мислам дека беа АЕБДЦ За прва вежба од листот со есеј и писмо што беше со надополнување како го напишавте последниот (10) збор? Колку параграфи имавте во есејот и во писмото?
Од E-mailот сум презадоволна. Точно 119 збора. Есејот сум задоволна. Можеше и подобро можда, ама сепак не е македонски, дадов се од себе xD Таа вежбата со тие што скокале од авион ми е 100% цела точна. Таа да дополниш зборчиња исто. Таа со интевјуто ми е исто сто посто точна. Другите не сум сигурна Последното од вежбата со дополнување беше set. Проверено на интернет кога дојдов дома
Мене најзафркната ми беше она вежбата в средина со посебни прашања, мн мн комплицирано зошто сите одговори беа исти буквално -,- др си викам точни ми се.
I . 1 - B 2 - F 3 - E 4 - C 5 - G II . 2.1 - C 2.2 - D 2.3 - A 2.4 - D 2.5 - B 2.6 - D 2.7 - D 2.8 - C III . 1 - B 2 - C 3 - D 4 - C 5 - B 6 - A 7 - D IV. 1 - C 2 - E 3 - D 4 - A 5 - B V . 1 - has 2 - who 3 - a 4 - travelling 5 - like 6 - using 7 - have 8 - this 9 - waste 10 - go _____________________________________________________________________________
I jas odgovoriv CEDAB I povekjeto od grupata. A kaj open-clouz 4toto go pisav kako train trips, taka mi deluvase lpgicno logicno. Drugo ne mi ni tekna I za 2.8 samo mi tekinja deka pisav D. Prvata vezba mi e isto FBHDG, I toa so avionite mi e skroz tocno. Od esejot i meilot sum zadovolna, ednoto mi e 118 zbora a drugoto 218 mislam. E sea zavisi niv kako ke im se dopadne. Ali i temite temite bea dobri, iako mislam za meilot e malce 120 zbora nekako kako nedokazana se osekjav od vnatre so znam. Ali skrativ raboti i doe taman. Nie mozevme da zborime taka da se dogovaravem megju sebe a I se pogodivme odlicni pa ne bi trebalo nekoj golem problem da ima valjda valjda.
Prvata mesto H e E ..go ima intervjuto na internet moze da proverite Posle train moze ride ili trip. Ma da mene train ride mi zvuci posoodvetno. Kaj like moze i such as. Dvete se tocni ama such as e posoodvetno. I toa provereno na internet.
инаку за времето од 3 часа беше малку за мене немав доволно време да ги прочитам по 2-3 пати тие параграфите со наслови на последната страна и да размислам па затоа што ми кажуваа, тоа пишував од сигурни извори
Сите различно имаме одговорено ја вака ги одговорив. страна 4\5 I 1.F 2.B 3.H 4.C 5.G страна 6\7 II 2.1) D 2.2) D 2.3) B 2.4) C 2.5) A 2.6) D 2.7)C 2.C Страна 9 III 1.A 2.C 3.D 4.C 5.B 6.A 7.D страна 10 1.E 2.A 3.B 4.D 5.C Од плавата тератка : 1.has 2.who 3.a 4.trip 5.such as 6.entering 7.have 8.that 9.waste 10.set
Open-Cloze has,who,a, tour,like,using,have,which,waste,set READING 1 VEZBA SO PRASANJATA: 1F,2B,3D,4C,5G READING 2 VEZBA 2.1C, 2.2 A/D MOZNI SE DVATA, 2.3 A,2.4 D/C,2.5 A,2.6 D,2.7 D,2.8 A READING 3 VEZBA 1 A,2C,3D,4C,5B,6A,7D READING 4 VEZBA E,A,C,D,B одговорени од професорката по англиски