Тоа е веќе дискутабилно... Во секој случај, нема потреба од стресови бидејќи секој кој го изразил своето мислење во контекст на темата, ќе ги има бодовите за содржина.. За граматиката, за изразувањето и за другите барања, секој индивидуално, кој колку си знае
Тоа така го најдов споредено на интернет..discursive vs argumentative. Мада никој нема да навлезе дали ти имаш 5 или 2 реченици против. Не сме на такво ниво.
Да не знае некој дали е можно да се помине англиски ако го немаш напишано само писмото ?! ве молам кажете ми ?! и некој да не знае како иде оценувањето ?! anyone ?!!
Најголем процент ти е есејот и писмото. Оценувањето е во принцип на генерацијата . Се зема најдобриот и најлошиот тест од Македонија и ако најдобриот тест има на пример од можно 100 бода 97 тогаш тоа тоа е новата граница .
значи ако е 70 макс,некој да има 65 од тука почнува..во ред тоа е добро Само ме фаќа страв го имам есејот а го немам писмото се си мислам дека ќе паднам некоја мисла таква ме јаде незнам зашто барем 2-3 да имам не верувам дека до толку нема да ми бидат точни и вежбите..
Најголем процент е од писмото и есејот како што кажав другарка ги пишала само тие добила 3ка така да незнам што да ти кажам,може и тие под одговорите A\B\C\D да ти се грешни повеќе и да оплескаш работата.
Ми се совпаѓаа одоворите од некои девојки тука на форумов,препишав од другар што знае англиски одлично се надевам дека нема да згреши он..како и да е јас 2-ка да добијам па за другото...
Бизнис се пречитав денеска...90страни од прирачникот ги прочитав (со разбирање)...уште 30 останаја СЕ СКРЕНАВ
алал да ти е јас едвај 30 страни на ден можам да прочитам, незнам што ми е а и македонски исто така бев ....