Еве за сите што се Бизнис: http://www.megafileupload.com/d1TB/БИЗНИС.rar http://www.megafileupload.com/he2G/Прашања-Одовор.rar На Slow Download кликнете 1-2пати.....
и јас се водам по тоа, да помине петок и веќе да уживаме во летото, па од септември, уф не сакам ни да помислам што не чека
Дечки, дали за акушерка мора сите 4 години да си одличен? Со колку поени примаат таму? И дали мора сите 5ки да се од матура?
Mnogu odamna odluceno taman za koa ke doe vreme za upisi da ne mu ja mislime, ke si se konsultirame megjusebe Inaku @Maroon5 mislam deka ne treba bas skroz odlicen so site 5ki za akuserki, poso toj smer go ima vo Stip kako so znam (za drugite gradovi ne sum zapoznaena, ako znae nekoj neka I kaze). Za vo Stip kriteriumite se poniski I mislam so 5O-60 poeni gi primaat na 3 godisnite studii duri mislam lani imase I so po 45-6 poeni ama ne sum sigurna.
Не сфаќам како може овакви глупости да трескате ... Коа е логиката со едно неточно од цела вежба да губиш цели 10 или 8 или 6 поени хахахаха ...
Математика задачите денеска беа многу многу заебани. Стварно се гади овие од министерствово го зголемиле бројот на задачи оваа година од 10 на 13 идиоти. И која од која потешка. Ниту една не беше со пет поени а имаше некои за 10 шо требаше да бидат ...
Овие ја избегаа ептен денес се жалат на математика,англиски имаше двосмислени работи сега за биологија ме фаќа страв кој ли знае што ќе испоплеткаат аман веќе.. И сега кратења нешто околу учењето биологија немате цела книги од 4та учи си .. 3 часа ли ќе биде и во петок или како?
Колку шо знам и може да видам од испитната програма материјалот е од сите 3 години мешан. имам другар шо полага биологија ги зема книгите од сите три години и учеше пошто било поубаво и подобро во нив. Плус тоа биологија може да полага секој од општа гимназија не само тие што биле ПМБ. Моја препорака види од прва до трета книгите земи ги. 5 теми ви се: Цитологија; Молекуларна биологија и генетика; регулација на органски системи; еволуција на човекот: и Екологија. Испитот трае 1 час и 40 минути (100 минути), не трае 3 часа. Сите предмети на 19ти се со помало траење на полагањето. Ова не е толку сигурно може и да им е грешка во програмата бидејќи за англиски пишуваше 2 и пол саати дека ќе трае а траеше 3 часа како претходно. Нема конкретизирано за биологија какви ќе бидат прашањата, само дека ќе бидат од 60-80 поени. Линк од испитната програма по биологија. Се надевам дека ти помогнав