Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    [/quote]Уффф да се извадам на овие. На кое дереџе дојдов ццц. За 2ка, 3ка да се надевам. Па ти се плукнам и на матура и се. Сите комплицирани работи ми завршуваат на -тика. Граматика, математика, па од биологијава генетика :devil: .[/quote]

Dzabe e maturava i ja toa vikam, samo nervoza nosi nisto drugo !![/quote]

Мајка ми ми вика тоа е што е не се нервирај, а јас таков тип сум само се нервирам и не покажувам многу пред други ама вријам во себе. Се е џабе кај нас беее, се. некој што не учи поубаво ке си помине зошто им ги дале тестовите. денес ги видов во школо едни а вчера вечер кутат не кажуваат ништо :devil: . Се е труло во државава наша!!!

2. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Обавезно тоа, немој да чекаш да не биде касно..

3. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Па затоа де. Да не сакаат и да дополнам и да заокружам и да бојам. Нека дојдат тие тестаторите и на чело ќе им нацртам едно кругче, Бандини модел па нека шетаат како модел за матура да не заборавиме на шифрарникот :wasntme:
    Па коа запнале бојте потемно, поинтензивно компјутерот да ги регистрира. Нив да ги прашам дали некој може да ги регистрира, изгубени во просторот се :lol: Завеани едни, трошок за тестатори, трошок околу тестови, трошок за прегледувачи и уште куп други трошоци. Само вие бојте си среќно кругчиња, богати сме ние има за сите боенки :angel:
    Се чувствував како во Бангладеш да сум, на некое ради реда тестирање а не на матура. Ова излезе на крај, Преживеан а не мерење на знаење :tmi: Па и така си е снајди се , па живеј.

На Cat..Kitty, Doozy и sadangel им се допаѓа ова.
  4. Scar.Tissue

Scar.Tissue Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.045
    Во однос на болдираното Кенди, затоа беше табелата подолу.
    пр. 1A, 2C, 1B :)

5. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303

ЦЦЦЦЦ нас ни рекоа само буквите да ги пишуваме..значи кои глупи надгледувачи еј :x :x и затоа во табелата само А,Б,Ц, си пушував јас...но горе ги напишав зборовите :x проста држава уште по прост народ сме ццц

6. Scar.Tissue

Scar.Tissue Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.045
    Па точно ти е :D (во однос на табелата) Што си ми вака збунета?
    Значи си пишуваш ти БУКВА во квадратчето, а над празното квадратче си има соодветен број. Што на крај би дошло како претходно што ти кажав 1А ;)

7. Cat..Kitty

Cat..Kitty Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    10
    А јас во есејот главниот дел напишав граматиката дека е тешка и најважна, па дека статистики покажале тешкотии во пишувањето па за вокабуларот дека е тежок барањето на нови зборови за замена на старите почесто употребувани. И сеа не кажав примери конкретно... незнам дали ова се смета како аргумент.. можно ли е да ми намалат бодови од содржина а имам наведено 3 работи..

8. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    573
    Допаѓања:
    885
    Ја имам темата англиски од сигурни извори и спремајте се за неформално писмо кој сака повеќе детали преку ЛП :D :D
    Инаку лесно поминав само ме интересира за 5 вежва последното што напишавте?
    Јас напишав get the results-G.

9. poppie

poppie Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    6.496
    На писмото јас наместо до 100 збора, напишав 113 |(
    Не ги избројав претходно, кога после ги бројам, сум претерала :envy:
    Сега.. чим така, нема воопшто да ми го прегледуваат писмото или што? :\

10. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    3.184

Не се секирај за глупости. Битно е што имаш во шифрарникот, тестот ќе ти го гледат само за писмото и за есејот. Не се толку ненормални пак да заокружуваат :fubar: . И што толку сте ја исплашиле дека нема да и ги признаат??? Едно е што пишува, друго е што прават. Полагале скоро 20000 и никоја будала нема пак да ги бои, оти ќе завршат на Свети Никад. Не се замарај, само шифрарникот се прегледува, и ќе си ги добиеш бодовите ;)

11. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Дозволени се 10 збора +/-, значи до кај што имаш 110, ќе ти повлечат линија и до таму ќе ти прегледуваат. Тоа уствари испаѓа поздравот на крај, ќе ти одземат поени на структура, поен или два, најмногу. Не се секирај. :)

12. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Se nadevam deka kje bide taka :worried: Sepak fala vi mnogu :*

13. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    А за шкртано одземаат бодови :^) Мене ми излезе 200збора есејот па 2 реченици ги ставив во загради и ги шкртнав со испрекинати линии. Епа многу сакаат три работи да кажеш, па и аргументи, плус вовед и заклучок а 180 збора. |(
    Уредно си шкртнав не размачкував ама ајде де :D А после за писмото ептен бев радционална, не сакав и таму да шкртам.

14. lovelost

lovelost Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    15
    А резултатите кога ќе бидат... и ќе може ли на страната matura.com да се гледаат?

15. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    I jas isto kako tebe edna recenica ja staviv vo zagrada i povlekov linija.. Mnogu malku zbora baraa a mnogu raboti ocekuvaa vo esejot nemase smisla ama aj :worried:

16. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Rezultatite najdocna do 16ti juli.. Da ke ima rezultati na stranata no mislam deka podobro ke bide da si gi vidis rezultatite vo uciliste zasto malku docnat so objavuvanje na rezultatite na net :D

17. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    А на тоа писмото нели пишеше до Натали, а да се потпишеш нели демек од Стивен или како беше главо на С беше машкото име :D И јас инстинктивно дека не сум научена да пишувам во машки род писма, во вториот дел кај што бараше да прашаш некоја информација плус во однос на забавата прашувам во однос на листата на гости дали ќе биде таму и машко име Sam,демек нешто пишав го немам видено откако раскинавме :wasntme: :lol:

И после ми текнува абе каков Сем јас треба машко да сум, леле овие педери ги направив :rofl: И шо да правам сега да не шкртам пак допишав на тоа Sam едно y, нека е Samy :?: :D Гајле ми е зошто така прават во машки род да пишуваме :D Луѓето педери ги направив, ај и да оставев така слобода има денес кој како си сака шо :lol: Ама си вика да не се падне некој тестатор како татко ми шо вика овие педериве требад да ги бесат, па ниту еден бод да не добијам.

После си додадов убаво едно y во името и пишав her во следната реченица така да добро е, па сега не се педери :$ :rofl:

18. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748

Јас па во првиот дел и честитам едно друго, фала на покана бла бла и во вториот дел дали е топло времето таму да земам црн свечен фустан и дали филип ке биде таму :rofl: . педер* го направив ахахахаха.

19. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Ако де шо, битно точен да е јазикот :rofl: Ама ај ова твоево може другар да е, ама јас после таа реченица пишав се немаме видено откако раскинавме :D Арно после го поправив името :lol:

20. Chocoholic.girl

Chocoholic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    39
    Ани не секирај за тоа, они ги гледаат само одговорите во шифрарникот.. ти во тестот можеш што сакаш да пишуваш не го читаат тоа, само тоа на црвениот лист! Која е логиката они да земат и на сите матуранти да им проверуваат дали заокружиле и во тестот и во црвениот лист? Нема логика, затоа е и направен листот за компјутерски да ги поверуваат, а што се однесува до есејот и прашањата на дополнување тие ги читаат од тестот. Такада немој ич да се секираш :)

На karina8 му/ѝ се допаѓа ова.