знам за адаптација имаше едно прашање како некое претпријатие направило мали трошоци во производството и мали трошоци во производот оти немало многу финансиски средтсва и тоа го заокружив, и диверзификација едно заокружив дали е тоа што го кажа ти не ми текнува на примерот. за со маргиналниот производ може и така да е како што викаш ти а може и дека се зголемува производството, се зголемуваат и трошоците нели како во табела што имаше во учебникот па од 210 да одземеш 200 и 10 се добива....мада повеќе држи твоето
Дал се нормални овие со прашањава историја??? Се молам да е само 2! Дефинитивно најлошиот избор во животов..
Не џабе сме одбрале филозофија...него..да ве прашам,знам дека ќе изгубам три поени сигурно(ги проверив пдооцна прашањата)е сега..најмногу 5 ако се изгубени..мислите дека имам шанса за 5ка?
Не беа воопшто слични. Едно до две прашања само.. Тестаторот беше многу строг, не можевме да мрднеме. Што биде биде,само да не паднам.
И јас исто.Од двојче повеќе не барам Само да положам Ме интересира како го одговоривте тоа со карикатурата?
Biologija definitivno najtesko bese, testot uzas Ali resivme nekako. Toa so Rh ne go resivme nikoj, vrska nemav ni so ni kako. Imam greska vo toa za insulinot, kaj kletkata crtezot se jadro I mitohondrii Ali pisav ribozomi ne znam zaso posle drugite smenija, ja ostaiv Ali ete imam I use nekolku Ali ne bi trebalo da se poise od 5 prasanja samo ne mi tekinjaat. Toa za amfoteren karakter masti pisav; zgreseno mi e kaj toa so ceterite kjerki I sinot-pisav 25% a izgleda e 50%; za refleksot toa dole ozacuvanjeto ne znam kako e, ja pisav 1 za prstot,2 za mozokot gore I 3 za muskulot I tos otprilika mi tekna. Ako vi teknat nekoi prasanja pisete
Машко сум*... Иначе за прашајната погоре со заокружувајне последното радикална заокружив... Мислам дека згрешив..
Полесно ќе ви беше да земевте хемија екстерен и интерен биологија...еве јас бев хемија екстерен и беа лесни прашањата..е само задачите си беа малце големи за решавање по 1 страна негде