Не се надевај, туку така е . И не слушај што трескаат глупости сите, кој како ќе му текне, тој шифрарник за тоа е направен! И не се замарај за глупости повеќе
Ова матурава ти е с*ање невидено.. Само кај нас постојат глупи закони и правила и се иживуваат на нас, младава популација.. Како и да е .. Јас поминав многу добро англиски, но писмото го постирав со адреса Steven Stone.. Бреее.. ЗА НИГДЕ! Како и да е.. Има ли некој што полага информатика?
Кај извадокот од Чичко Горио одговорот на првото прашање е монолог или монолошка форма. На третото мора да има 1819 година Париз или 19век Париз, други одговори не се признаваат. Роман/реалитичен роман/општествен роман/ социјален роман ( не се признаваа семеен, психолошки)
Јас полагам информатика и тоа утре а само што земав амтеријал Ќе прочитам нешто од книгата од 1ва и тоа е се програмите не ги вежбам.
Не би требало да ти направат проблем, не се секирај точен ти е одговорот. Иначе Little-one сигурна си дека се тие точни? Дека јас монолог напришав на првото и сите ми се смееја кога им кажав демек не постоел монолог во роман само во драма и сега кога ми кажа дека е тоа одговорот ме израдува ептен хаха
Јас македонски од брзање глупави грешки правев. Не знам што се замарате, нешто да не промените сега случајно Кога ќе дојдат резултати ќе си видиме и готово. А англиски се надевам на повисока оценка
А има ли некој што ќе полага биологија?и ако има некој прашања ве молам пратете ми ги во лп ке ми бидат од голема помош.Благодарам однапред
Има ли некој што е расположен за неколку прашања биологја да му поставам? 1. Мутации сврзани за полот. Тука се хемофилија, далтонизам и албинизам така? 2. Која е најважна особина на коацерватите? 3. Кои се биотички фактори? 4. Кој хормон од дуоденумот стимулира лачење на панкреасен сок? Кој знае нека пише, може и во ЛП. Фала однапред
Јас па напишав ретроспекција и 30тите год на 19 век Париз . И напишав дека е реалистично-психолошки роман. Боже боже
O pismeneh srednovekovna literatura traktat dijalog siriski antiteza Tartif komedija vinata na orgon lukav covek razotkrivanjeto apsolutisticka vlast kristicki stav Nasinska patriotska tatkovinata teskiot pat na mak narod anafora Golemata voda slobodata potreba od majcina ljubov prokolnuvanje na zivotot potreba od majcina ljubov metonimija lik raskazuvac Cicko Gorio monolog zavrsuva so razocaruvanje taga Pariz 19 vek Anastazija i Delfina Rastinjak socijalen realisticen roman administrativen stil usneni taka sto 3 3 dva polnoznacni zbora prilog severen angel arhaizam sopstveni iminja obezvucuvanje mozen nacin jadenje pasivna ovoa vi se tocnite odgovori na testo pozz
^^ со разочарување,тага...прочитај погоре ги има одговорите Да не знај некој лани колку беше разликата измеѓу 5ка и 4ка? Јас колку шо си проверив сега имам 11 згрешено А есејот не верувам да е нешто посебно Ама колку-толку половина бодови мислам дека ќе ги имам од него Значи отприлика ми идат 17тина бодови помалку 3ка ќе фатам сигурно,е сега се надевам јас и на 4ка ....