@siki28 и @daks за колку време ви ги издадоа документите и освен формулар и уплатница што друго е потребно за да се извадат изводот и државјанство?? Jас сега ќе треба да вадам @Eltevs само лични податоци може да се пополнат, останатото ќе биде овозможено после 20ти Јули, да се заврши со приговорите и конечниот крај на јунската сесија се чека. На сите дава така, не се секирај.
@srcence1607 јас деновиве ќе ваѓам, уште немам извадено :/ . ама мислам дека веднаш ти ги даваат документите. знам државјанство последно коа вадев веднаш ми го дадоја.
Државјанството ми го дадоа истиот ден а за изводот ми рекоа дека ќе биде готов за 5 работни дена. Па всушност тоа е тоа да ги пополниш формуларите и уплатниците, за уплатниците да си почекаш во пошта или банка (и двете ги имаш во МТВ) и да си почекаш уште малку на шалтери. За државјанство е шалтер 3, за извод шалтер 4. И обавезно пенкалце да си земеш, и ПАРИ
Незнам какви вежби има ама мислам од математика све геометрија такви работи братучедами одеше еден месец на вежби во скопје кај професори
Pisi I na @AngelOfArh ako ne gresam, ona ima zavrseno arhitektura, mnogu dobro ke ti gi objasni rabotite.
планирам да се запишам француски јазик па ако може некој да ми објасни како оди тоа има ли некакви комбинации, опции и некој да ми ја каже разликата меѓу професор и преведувач ( што би било подобро да одам )
Јас мислам дека не е важно дали се постари од 6 месеци или не. Да требаше ќе беше наведено во конкурсот.А таму пишува само да се оригинални.
Важно е. Не смеат да бидат постари од 6 месеци.Тоа не би требало да е така, но така е направено за луѓето да трошат дополнителни пари.
http://www.pf.ukim.edu.mk/images/Image/158_Konkurs-I-ciklus-2015-2016.pdf Еве го и конкурсот, имате и датуми
Девојки би ви била благодарна доколку ми кажете: На секој факултет за запишување исти се документите или секаде различно? И некоја ако има од вас симнато сите комплет ако може да ми ги прати некако јас пошто ќе вадам деновиве ново државјанство и извод па да си ги извадам сите документи.
Chili ako prasuvas za UKIM, segde se isti dokumentite na bilo koj faks od ovoj univerzitet. Moes da poglednes vo linkot Ajron sto go staila, toa e celosniot konkurs od site faksovi na UKIM I ima podole potrebni dokumenti. Duri I jas imam prikaceno skrinshots za dokumentite bas ako ne te mrzi strana dve nanazad da otides Edit: Eve najdov, ke ti prikacam
Se prijavi li nekoj na iknow sistemot jas probav no samo prvata strana i ne mi dozvolva sistemt da prodolzam mi veli deka ke bide ovozmozeni po zavrsuvanje na maturskiot ispit,druagrka mi za na medicinski i dozvoli. I uste nesto da ve prasam ovie uplatnicite na denot na upisot se uplakaat i ti gi davaat od fakultetot, ili moze i porano da podignam od banka i da uplatam
Девојки, кога се уписите точно на уким? Пишува пријавувања на кандидатите на 13ти и 14ти, тоа подразбира пријавување преку интернет? Оти после тоа се чека да се објави конечната ранг листа со конечни студенти кои ќе можат да се запишат (носејќи документи на факултет) на 24ти и 25ти август. Се ми е некако подзабркано. Јас мислам дека е вака како што напишав погоре. И за на iKnow системот како одат работите, можеме да се пријавуваме сега?