Но сепак..не било вака како што мислев, еве прочитав баш на правниот факултет страната. На 13ти и 14ти август се носат документите во скопје на факултет.
Девојки, дали во електронската пријава на iknow системот за факултет во делот каде што се внесуваат сите оцени од прва до четврта година треба да се внесат и оцените од екстерното тестирање ?
Да да, обавезно оценките од екстерното, по ред како што се пишани во сведетелствата. @AngelaAngela1996 над твоите постови во темава на претходната страница, имам стваено од конкурсот скриншотс кај што се ти е објаснето околу уписот во табела.
Има ли некој информација дали и покрај тоа што се 6 семестри на градежен има можност наместо 3 +2 да се студира 4+1 ? Пред неколку години можело да се бира, до лани било само 3+2 ,а пак сега некои викаат дека ќе го врателе 4+1 ...
Во врска со изводот и државјантвото ова се наоѓа на крајот на е-пријавта за потребни документи: Извод од матична книга на родените (оригинал - независно колку е стар) Доказ за државјанство на РМ (оригинално уверение или решение – независно колку е старо)
Sakam da prasam dali fakultetite odvojuvaat mesta i za vtorupisen rok ? i Dali vo prv upisen rok mozat da se popolnat site mesta na FEIT ? Nema da bidam tuka za prv upisen rok pa zatoa prasuvam ve molam pomognete mi
Што ќе правите во врска со државјанството и изводот? Ќе вадите нови или ќе одите на таа карта дека битно е да бидат оригинални? Читав на предходниве страници, на некои им правеле проблеми дека им биле стари, па искрено и не ми се ризикува.
Јас ништо не напишав. Си пишав само мое име и презиме. Тоа предпоставувам дека е за мажени. Ако грешам нека ме поправи некој.
Srcka ja povekjeto od lanskata generacija so gi prasav, mi rekoa deka si izvadile novi dokumenti, a I od ovaa genracija so komentiravme so maturantkite site vadat novi pa i jas. Licno za 2 dokumenta po 150 denari ne bi si go rizikuvala upisot. @tamche995 ; @Baby-bubu toj del ne treba nie da go popolnuvame. Mislam deka e za mazeni. Vo delot Sredno ime treba da se pise ime na eden od roditelite, poso nemame nie sredni iminja vo mk
За овај IKnow системов,треба првин на тоа да се регистрираме па таму на кој датум да одиме да се запишиме на факс или? И сите тие пријави кои се потребни за IKnow ги добиваме со самото логирање така?
Што работи еден од родителите, тоа треба да пишеш @high еве кај мене како дава. @Kanya Кај мене во школо само на еден прифатиле еден приговор за 1 перцентил покачиле, на никој друг не беше прифатен
Како се пријавувате кога оцените и свидетелствата се уште во школо? И од кога до кога е рокот за iknow?
И мене не ми е јасно како се пријавуваат. И на калкулаторот бара да ги внесуваш сите оценки со ред, како што се во сведителство. Како знаете што треба како треба.
Ете и јас се најавив на системот, и да ти се плукнам во системот. Не ми ја отвора сега страната за да си го активирам профилот преку меил.