Полагање матура и уписи за на факултет

Дискусија во 'Образование' започната од anastasija19, 20 јануари 2010.

1. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    @girl96 и @AngelaAngela1996 Ако си ги знаете оценките лесно ќе си ги внесете. А и тоа што бара по ред, лично јас на страната на моето школо за мојот смер има табела со предметите со неделен фонд и слично по ред како во дневник. Јас по тоа си гледав, а колку што паметам коа си го видов сведителството од 4та, видов дека прво се задолжителните предмети, па изборните па оценките од екстерното на крај и по тој редослед ги внесував. Некои има и 5.00 што се, па не е важно по кој редослед ќе ги внесат.

A и на калкулаторот не ти требаат оценките по ред ако си го знаеш просекот од секоја година. Ако ги го знаеш, собери ги просеците од 4 години, подели со 4 и добиениот резултат пример 4,75 без понатамошните децимали помножи со 12 и ќе ги добиеш поените од успехот. На тао додади ги поените од матурата и ке ги добиеш конечните поени.

2. tamche995

tamche995 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    2.675
    Во документи за запишување е напишано и: пријава за запишување (образец А1).Ќе може некој да ми каже што е тоа и каде може да се најде?:)

3. AngelaAngela1996

AngelaAngela1996 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2015
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    251

За пријавите за запишување мислам дека ги има во книжари. Така негде по документиве сретнав дека пишува.

На tamche995 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AngelaAngela1996

Се зачлени на:
    18 јуни 2015
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    251
    Девојки, само лични податоци можете да внесите на системот на електронско пријавување?
    Кога ќе кликнам продолжи, ми пишува дека други информации ќе можат да се внесат после завршувањето на матурите.

5. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    908
    Ги има во Студентски Збор и во книжарниците на факултетите.

6. tamche995

tamche995 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    2.675
    @jok не може да се најдат во обичните книжарници?

7. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    908
    Мислам дека немаат, но сепак можеш да провериш.

8. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    @tamche995 toa ti I pismena prijava za upis slicna na elektronskata I ja imas vo knizarnicite na fakultetite. Vo obicni knizari ne mozes da gi najdes. Inace cini 50 denari. Ne znam na koj faks planiras za da ti kazam knizara. No, vo e-prijavata za upis na krajot pred da se ja ispratite prijavata do komisiite gi ima site dokumenti kako linkovi I istite moze da gi ispecatite, so se prijavi, pismeni, elektronski, uplatnicata napisana gotova I slicno. Taka vidov ja.

@AngelaAngela1996 ne znam za koj faks planiras da se zapises no kaj mene slobodno moze do kraj da se popolni prijavata so se ocenki od matira, sredno I slicno.taka da, ja samo ja cekam diplomata za da gi proveram ocenkite dali tocno se sum napisala pa da pratam.

9. AngelaAngela1996

Се зачлени на:
    18 јуни 2015
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    251
    @srcence1607 planiram na Praven da se zapisuvam, i ne mozam da prodolzam natamu da popolnuvam. Neznam zosto..

10. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Srcka, ja so tie so zborev, od Ekonomski i praven ima neso problemot so sistemot. Im davase deka ne se zavrseni maturite kao. I kaj nas davase taka, ama uste od 19 mozese da se popolnuva ponatamu.
    Nego dali i na vas koa treba da se najavite na upisi.ukim.mk od levo kaj upatsvoto vi pisuva ucebna 2014/2015 za vtor upisen rok, da ne e problem toa??

11. AngelaAngela1996

Се зачлени на:
    18 јуни 2015
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    251
    Eve vaka pisuva.. i jas malce se zacudiv vo vrska so toa..
    Се наоѓате на страницата за најава на iKnow системот за електронска поддшка на уписите на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.

ПРИЈАВУВАЊЕТО ЗА Вториот уписен рок за прв циклус студии 2014/2015 година ЌЕ БИДЕ АКТИВИРАНО кога ќе има конечни информации за бројот на слободни места по студиски програми по завршувањето на првиот уписен рок, а најдоцна до 1.9.2014 и ќе трае до денот на уписите, 3.9.2014. Во овој период ќе биде активно и ПРИЈАВУВАЊЕТО за Проект 30/35. Најпрво отворeте кориснички профил следeјќи го линкот „Регистрирај се“ (ова е потребно дури и ако сте аплицирале во Првиот уписен рок, бидејќи корисничките имиња ќе бидат избришани). Откако еднаш ќе отворите кориснички профил, следниот пат употребете го своето корисничко име и лозинка за да се најавите на системот.

За пријавување на проблеми во врска со регистрацијата и првичното најавување (отворање тикет) користете го овој линк и притоа изберете го соодветниот факултет во полето УКиМ-членка. По успешна регистрација и активирање на вашиот кориснички профил во iKnow системот, пристапот кон тикетинг системот можете да го направите и по најавувањето со следење на линкот „Пријави неправилности“.

12. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    @AngelaAngela1996 еве ова истото го дава и кај мене и кај другарки. Муабетот ми беше да не праи ова проблем, да испадне неважечко пријавувањето . Дали ќе го мењаат или вака си се најавувме?? Мене ми даде и бројче горе, ама ме збуни да не се водиме сега за лански втор рок?? Ме збуни ова мн

13. AngelaAngela1996

Се зачлени на:
    18 јуни 2015
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    251
    @srcence1607 i mene mi dade brojce.. so pisuvase deka treba da go iskoristime ko ke se prijavuvame na fakultet.. ima i brojce i se..ama nesto ne mi se poklopuvaat rabotite so ona sto go pisuva. Neznam sto e rabotata

На srcence1607 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    13.333
    А да ве прашам, кога ги внесувавте оценките по ред, дали ги пишавте и од екстерните? Јас ги внесов само нормалните што си ги имаме и од матурата. Треба и тие да ги внесам или? Пошто нигде не пишуваше и не ги ни напишав.

15. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Srcka obavezno se eksternite, lani so tie se racunaa

16. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    13.333
    Оф леле, ќе можам да ги допишам сега така? Прво да ги пишам нормалните па екстерните или како?

17. srcence1607

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.368
    Допаѓања:
    2.475
    Znaci vo polinjata samo na kraj dodagi gi tie ocenki, ne treba nisto od pocetok nitu da menjas, samo dodadi na krajot o dve ocenki

На Baby-bubu му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Witchy-style

Witchy-style Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    4.227
    до кога е рокот за електронска пријава на уким , а кога треба да се однесат документите во факултетот? ако има некоја што ќ е оди на филолошки нека ми пише за да се разбереме со уписиве ..

19. tamche995

tamche995 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    2.675
    А инаку да ве прашам и за ова, не сфатив со уплатниците колку треба да се плати и зошто е тоа?

20. Dennings

Dennings Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    4.583
    Девојки имам две прашања.
    Прво може ли некаде да видам со колку поени примаат во државна квота на смерот Социјална работа на Филозофски ?
    Второ, ако ме примат, кога се плаќа за семестар и колку ? 200 евра наеднаш или ?