Луѓе до 1ви август мора електоронски да се пријавиме за прв уписен рок така? Или ова пријавувањево трае до 13 и 14 август,зошто сите различно викаат? :\
Мислам дека нема рок за електронското пријавување еве ова го пишуваше на страната на феит:Eлектронското пополнување на пријавата и печатење на генерираните листови од системот(за оние што тоа не го направиле навреме): Во читалната на Факултетот.
Си ги пресметав поените за упис, имам 73 запирка нешто, иако на калкулаторот ме збуни нешто кај матурските предмети пишуваше соодветен и несоодветен, јас сите ги оставив на соодветен. Инаку, каде можам да видам со колку поени ги примиле на психологија минативе години, сегде барав не можам да најдам.
Ќе може ли некој да ги пише по редослед предметите во сведителство од 4та година,се уште ги немаме земено.. @blueeparadise барав за другарка ама нигде нема
Како ги немате земено? Иначе мора да ги пишеш онака како што ќе ти бидат во твоето сведителство, во секое средно различно ги пишуваат предметите.
Ќе ни ги даваат заедно со дипломите на 12ти август,што е касно,сакав порано да завршам работа со ова..
Тоа е за мажени, празно остај го Едит: Луѓе ги пративте ли е-пријавите до комисиите?? Мене одамна ми е готова, само не сум ја испратила, некако "страв" ми е
Sto e razlikata megu preeliminarna rang lista i konecna? Izvinete sto ne pisuvam na kirilica od telefon sum
Таме вака, на преелиминарната ранг листа се објавуваат сите кандидати кои што се пријавиле со пресметани поени од матура и средно под име и презиме или број на пријава (секој факс различно), а конечната ранг листа е онаа на која што се објавени канидатите кои што се примени @BigMisterP Да ти кажам искрено не знам Да не сум згрешила нешо, ова она, па дали се доволни поените, па дали ќе ме примат знаешш Се мислам дали сега да ја пратам
@srcence1607 Пријавувањето е се до уписите на 13-ти,системот е електронски и не може да направи грешка, доколку се направи грешка лесно може да се корегира. Така да јас да сум на твое место не би чуствувал страв, само оптимизам . Инаку има веќе доста пријавени. Јас кога се пријавував, број на е-пријава ми беше 30 000 илјади и нешто.
За сите што ќе се запишуваат на ТМФ - не мора да вадите нов извод и државјанство. Сега прочитав тоа што го објавиле на фејсбук за уписи 2015/16, пишува дека може да се поднесат извод и државјанство независно колку се стари. Така да немате потреба да вадите нови. Проверете и за другите факултети, сигурно имаат објавено.
За приемен испит е,ако на твојот факултет не се полага приемен испит ќе кликнеш без проверка на знаењата.