Да прашам уште нешто и доста е хахах Во потребни документи за пријавување секој студент треба да носи електронска пријава од iKnow системот. Како тоа? Да си ја испечатиме пријавата? Бидејќи не сум дојдена до делот Преглед на пријава, па си претпоставувам дека има прикажано како страници за печатење, како еден документ да изгледа?
@AngelaAngela1996 1.Кај проектната треба да го пишеш насловот на проектната како ти гласи, како во дипломата. Во дипломата само насловите ги пишале, не предметите. 2. На крајот ќе најдеш прикачени фајлови за печатење и сите ќе ги испринташ. 3. Перцентилите на сите ги дава така, не се секирај, така ти ги рачунаат поените за на крајот на пријавата. 4. За коментарот и документите, ништо не напишав, празно само остаив @Baby-bubu Образец А1 е Универзитетската пријава за упис и можеш да ја купиш само во факултетските книжари. Чини 50 денари,
Има некој кој сеуште не може да заврши до крај cо iKnow? Пак ми вели дека следните чекори од пријавата ќе бидат овозможени по завршувањето на матура
Префрлете ги од листата лево во листата десно посакуваните студиски програми, по опаѓачки редослед на вашите приоритети. Најгоре ставете ја студиска програма на која најмногу претендирате да се запишете. Ова како оди ? Ако сакам само една студиска програма, само таа ќе ја ставам или ? Вие по колку ставивте?
Мислам дека најдобро е да ставиш уште една програма, бидејќи ако не те примат во првата, посакуваната, директно одиш на втор уписен рок за истата. Доколку имаш добри поени и си сигурна дека ќе влезиш, пиши ја само таа шо ја сакаш
Ako mozes da si stais taka povekje studiski programi,stavi plus edna,dve koi sto najvise te privlekuvaat nisto ne te kosta. Plus sigurno si se dvoumela izmegju dve koja da ja odberes taka da pisi za sekoj slucaj. Plus so 93 I te kako ke te primat. Aza koj faks zborime?? Inace ja samo taa sto ja sakam ja pisav zasto e edinstvena sestgodisna I ne mozam da prefrlam,sistemot ne dava. Trigodisnite kaj mene primer mozat taka da se prefrlaat vo kolonite kolku sakas
За филолошки. Инаку дали и вашите пријави се со број од 30 000 нагоре? Ова чудно ми падна бидејќи лани и пред тоа беа со помали цифри.
Не ѕонев ајде реков денес од сабајле, после ми текна дека е сабота :/ Понеделник здравје.. И тебе со машински така ти прави??
Службата за студентски прашања на МФС има летно работно време поради тоа нема да работи во периодот од 13.07.2015 (понеделник) до 07.08.2015 (петок).Побарајте од понеделник 10.08 сигурно ќе ви одговорат
Се јавив во уким, па ме прфрлија негде кој знае каде па госпоѓава ми рече да ме префрлат во компјутерски центар. И од таму ми рекоа дека следните чекори од пријавата не биле пуштени од Машински факултет не било само кај мене. Следната недела ќе ги пуштеле.. Таака да без гајле )
Еве ти пишува се. Регистрирај си се, пополни ја и испрати ја. На крајот треба да ја испечатиш и заедно со останатите документи потребни за упис ја поднесуваш и оваа
И сега за извод и државјанство треба да се вадат нови сигурно или не? Некои викаат им правеле проблеми ако не се нови, а некои викаат не. И еве никаде каде што прочитав за документиве, не пишува да не се постари од 6 месеци.. Ама се мислам да извадам, некако шубе ми е така да оставам