Тогаш ако е така, зошто би пишувало по опаѓачки редослед на вашите приоритети? А се понудени 5-6.. смера?
Бидејќи ако некој се запишува на некој факултет, може да е заинтересиран за два смера(не за сите 5-6) и ќе ги стави тие два по опаѓачки редослед, ставајќи го прв оној што повеќе го сака. Во ред е?
I jas mislam deka ne mora site da se vmetnat.. ako jas ne sum zainteresirana za novinarstvo zosto da ja stavam pa makar i da e najdolu vo opajgackata lista.
Не треба сите не се секирај, што има да ставаш нешто ако не сакаш Јас ставив 3, другите две ми останаа непрефрлени
Јас само се најавив. Ама мене ме интересира дали на документот за согласност за кофинансирање што треба да го испечатиме на сите ви пишува "во учебната 2012/2013 година..." .
И јас истото го направив, еве и ти ќе идиш на правен. Јас прво го ставив Правни студии, второ Политички и трето Односи со јавност. Кога не сакам новинарство што има да го ставам.
12. Изјава за кофинансирање ПЕЧАТИ ИЗЈАВА ЗА КОФИНАНСИРАЊЕ Еве го под број 12 каде што ти ги покажува потребните документи .
Ова е изгледа во зависност од факултетот каде што се запишувате.. За на правен факултет не се потребни вакви изјави. РЕДОВНИ СТУДЕНТИ 1. Пријава за запишување со уплата за таксена марка од 50,00 денари 2. Електронска пријава; 3. Оригинални свидетелства од сите класови од средно образование 4.Документ за положена државна матура (оригинално свидетелство за завршено средно образование) 5. Оригинален извод од матичната книга на родените 6. Доказ за државјанство на РМ (оригинално уверение или решение) 7. Потврда за уплатени: · 300,00 денари на жиро сметка: Правен факултет „Јустинијан Први„ во Скопје Банка: НБРМ сметка: 100000000063095 сметка на буџетски корисник: 1600103700-788-11 приходна шифра: 723012 програма 41 И од електронската пријава на крајот што беа интерен лист, универзитетки, уплатница, согласност за неподигање на сведителства и за дисперзирани студии.
Izvinete sto pisuvam na latinica.Inaku na sistemot mu pravele update deka neli za nekoi fakulteti ne otvorase.Tie sto gi isprintavme od tamu se validni za upis
Девојки, дали кога се најавувате на iKnow ви се појавува порака: „Следните чекори од пријавата ќе бидат овозможени после завршувањето на матурите.“ по завршувањето на првиот чекор? Денес се обидував да се пријавам и не продолжува понатаму.