Од 15ти септември мислам,само на филолошки од 1ви октомври почнуваат. Инаку мене ме интересира овие париве шо требат да се уплатат на пример можам на 12ти да ги уплатам,за да не се моткам низ Скопје и со тоа?
Abe a sto bese so muabetot deka godinava od 1 01.10 deka ke se pocnuva?? Ova se prosiri od postarite na faksovive Ali Ajron rece kaj nea pisale od 15ti na Justinijan Inace mislam deka moze I mene me interesirase toa, me mrzi po guzvata da se vlecam I da cekam tolku :/
Ќе се запишува некоја на Технолошки? Јас сум во мисла за париве кога да се уплатат? Вие уплативте више или ќе чекате да ве примат прво па после да уплатите?
Ех матураа.. Имам прашање за мојот внук. Имено,вчера кај мене кога беше на гости, се најави на iknow системот ,му помогнав со пополнување и се тоа океј..ама работата е што кај што пишува изборен интерен предмет он полагаше Гинекологија, а на најавата по грешка кликна на биологија..и пишал 4ка. А гинекологија детево си доби 5ка. И сега што да прави? Како да му помогнам? И јас се нервирам вака покрај него.. Ајде помош вие што сте повеќе упатени..
Има на конкурсот дати за преелиминарната и конечната ранг листа. П.С:Уплатницата може да се уплати во било која пошта-банка така?
Нека си промени,таму пишува дека може да се променат податоците, во обзир ќе се земе само последната пратена.
Таме може, во Стопанска мислам дека зимаат најниска провизија само. Околу 35 денари не ме фаќај за збор. @Baby-bubu Ако збориш за уплатницата од 300 денари, таа треба да ја уплатиш пред или на самиот дена на пријавување за упис (13/14.0. Затоа што со сите документи кои ќе ги поднесуваш, треба да однесеш и потврда дека си уплатила Надомест за упис. Ако збориш за уплатницата од 750 денари, таа се носи на 24/25.08 кога се запишуваат конечно примените кандидати.
Јас ја пишав на 10 датум, пошто тогаш ќе одам да ја уплатам таа од 300 денари. @Oscar Lady И јас ја направив истата грешка, нека си го напише точниот предмет и оценка и нека ја прати повторно до комисијата. Нема да му направат никаков проблем.
Последното не треба освен ако се пријавиш во националности , а претпоследното јас си го испечатив за секој случај, само обична изјава за неподигање на документи во рок од 3 месеци доколку те примат на факултетот
Posledniot kkao sto ti pisi Mariposa treba samo ako si prijavena kako malcinstvo inace ne. Taa drugata izjavata za nepodiganje ispecati go. I jas ja ispecativ.
Дечки што би можела да работам ако земам француски јазик Превод и толкување и некој може да ми објасни што е разликата помеѓу француски јазик и книжевност и Превод и Толкување?