Според мене ПИТ ти е поперспективен Вистина е малку потешко,ама мислам дека трудот ќе ти се исплати. Секогаш има потреба од преведувачи. И плус кога веќе си го изучила јазикот можеш и приватно на пример курс да си отвориш... Инаку имам слушано не ме држете за збор демек со ПИТ и да си доземел уште некој испит,таму не знам си што можело и како професор да работиш. Ама во врска со ова поубаво нека каже некој што е на филолошки.
Моментално ја пополнувам електронската пријава за на филозофски,и кај предметите од државна матура имам да кликнам соодветно/несоодветно..јас освен мак и анг полагав бизнис и економија и сега што да кликнам?
http://www.fakulteti.mk/documents/upisi/2015-2016/158_Konkurs-I-ciklus-2015-2016-ukim.pdf тука можиш да видиш на стр.15
Таа другата е Изјава дека ако те примат на факултетот се согласуваш документите(сведителствата) да не ги бараш најмалку 3 месеци.
Не треба ништо да пополнуваш, самиот систем ти ја пополнува. Абе симни го фајлот и отвори ќе видиш како ќе ти излезе. Не е ништо посебна изјавата
Премногу мислења има наназад и навистина немам време да ги читам, затоа да замолам некој што е поинформиран од мене да ми објасни, ние што планираме да се запишуваме на втор уписен рок кога треба да се пријавуваме на iknow ? На 3.9.2015? Или? Фала однапред И со среќа на сите ви стискам палци да си се запишете кај што сакате
Незнаев каде да го поставам прашањево ама ќе пробам тука бидејќи темава е за уписи за на факултет. Дали некој знае да ми каже бизнис екстерен предмет од матура дали е соодветен за филолошки факултет?
http://www.fakulteti.mk/documents/upisi/2015-2016/158_Konkurs-I-ciklus-2015-2016-ukim.pdf Еве провери си, за секој факултет си пишува посебно.
zdravo zenski kje moze li nekoja od vas da mi pomogne da se prijavam za iknow sistemot na gradezen fakultet..nekoj da mi ja kaze procedurata
на крајот пред да притиснете прати на iknow колку документи ви дава да испечатите? на мене само универзитетскиот лист а на другаркаи дава и др документи
Тоа е ваљда ако имаш неко дипломи од 1,2,3 место на државен или меѓународен натпревар мислам, ама мислам дека сите празно го оставивме тоа, барем лично јас и други од тука што прашавме. @Witchy-style на мене ми дава исто како на првата слика, тие повеќето фајлови. Како што можев да забележам, на сите од Филолошки им даваше како на тебе само тоа за принтање. Не знам каква ви е процедурата таму, изгледа различно е @Barbieeeeeee на УГД нема електронска пријава. Документите директно таму си ги поднесуваш. Баш го читав нивниот конкурс вчера
Дали некоја од вас знает дали имат мн математика во менаџмент на услужен сектор (зошо самиов збор менаџмент ме асоцират на математика, а јас математика појма неам) и обично до колку поени примет на тој смер ? Фала
и мене вака ми излезе и на другарка исто.Не знам што е. Дали дека се логирав пред да го направат новиот дизајн...што знам.
Дечки некој што студира на Филолошки може да ми објасни дали со Превод и толкување може да себиде професор?
Дали таксената марка заедно со пријавата треба да се купи или може да се купи одделно таксена од книжара?