И јас уште тоа го немам пополнето,би требало од секое сведителство да се напиши бројот ако има некој пополнето нека кажи
Оригинално свидетелство за завршено средно образование. Какво е ова свидетелство? Нас денес ни ги дадоа дипломата и сите сведителства од 4 години, вакво нешто нема.
Фала Не знаев бидејќи кај да прашам збунка ми беше, оти утре ако немам комплетни кај ќе трчам. 1. Пријава за запишување 2. Оригинални свидетелства од сите класови 3. Оригинално свидетелство за завршено средно образование 4. Документ-диплома за положена државна матура или за положена училишна матура или за положен завршен испит 5. Извод од матичната книга на родените 6. Доказ за државјанство на РМ (уверение или решение) Дека вака ги пишува
Бројот на свидетелство што се бара во пријавата а технички бројот на... дипломата?? Односно деловодниот број? Дека не гледам јас некој друг број.
Инаку, кај точниот назив кај електронскава интерна пријава каде се бара училиштето под шифра, каде треба да ја барам шифрата на моето дека не се наведени училишта?
Дечки вие што сте на Филолошки освен електронската пријава дали имавте можност да испечатите и интерен лист?
Не, очигледно на сите што сме на филолошки на крај за печатење ни излегува само универзитетскиот лист.