Можеш секаде да конкурираш со завршен испит во прв уписен рок, но ако си гимназијалец со завршен испит мислам дека си последен по предност. Така пишуваше. Предност имаат државните матури од стручни и гимназии па после завршините од стручните па на крај завршините од гимназиите, Јас ги остаив празни, пополнив само точен назив на завршено школо и шифртата, и шифрата,погоре за општината. Напишав датуми само и се потпишав. Дечки јас е-пријавите ги имав испринтано пред да го редизајнираат системот и ги имам шифрите на општините и средните школи и тогаш системот ми ги даде. Сега системот дава само шифри на општини Еве ги
Девојки што треба да се напише на пријавниот лист точка 10 точен назив на завршената школа? Дали треба да се напише истово како во интерниот приајвен лист(име на школото) или друго? И дали на изјавата за неподигње трба нешто да се допише освен датум и потпис?
Јас кај назив на завршена школа пишав - Гимназиско- опшествено хуманистичко подрачје. Кај интерниот пријавен лист треба да се пише името на школото каде што си учела.
И кај едниот и кај другиот документ треба да се напише само називот на училиштетето, тоа што тие е Гимназиско- опшествено хуманистичко подрачје не ти треба.
Конкурира некој на УГД медицина поточно и како поминавте,што уплаќавте? Јас сум во план да отидам утре па ве прашам како поминавте И со среќа на сите!!!
На филолошки нема ни пријавен лист,ни изјави,само универзитетски лист,останатите документи таму треба да ги земеме.
Колку што разбрав јас,да,на сите други факултети се појавуваат изјавите и интерниот пријавен лист за печатење,на филолошки еве нема,па останува од служба да ги подигнеме.
Кој број го ставивте кај Сведителство број.......?! Тој од дипломите на втората страна што е кај што пишува дел.бр. или??