Девојки прашање до вас. Моја другарка се запиша на машински али нешто се предомисли за на електро и ја интересира доколу ја примаат на машински, како оди потоа процедурата за подигање на документите за да се запише на електро
Епа денес е последен ден од пријавувањето така да, нека почека конечни резултати и да види како стои ФЕИТ со слободни места и дали ќе има и на кој смер? Ако има на тој смер што го сака, нека ги замоли од Машински, нека се распраша убаво на Студентски што и како е процедурата за на Втор уписен да конкурира на ФЕИТ
Значи можи да си ги подигни докуметите!! Ние потпишавме изјава дека доколку се запишиме на факултето нема да ги бараме 3 месеци докуметите, а таа само е пријавена Иначе изјавата гласи вака: "Изјавувам дека ако бидам запишан на ФАкултетот, оригиналните документи (сведителства) нема да ги барам најмалку ТРИ месеци"
Ке може некој да ми објасни како оди ова При запишувањето примените кандидати поднесуваат : 1. Индекс и студентска легитимација; 2. Три фотографии (2 од 6х9; 1 од 4х5); 3. Пријавни листови; 4. потврда за лично осигурување за период на траење на студиите од прв циклус во осигурителна компанија по избор на студентот, со минимален износ од 150,00 денари годишно. 5. Потврди за уплати согласно Одлуката за висината на надоместоците што ги плаќаат студентите за образовни и административни услуги на Универзитетот објавена во Универзитетски гласник број 25 од декември 2012 година ... Индексот знам дека може да се купи и во книжара, фотографиите ги имам а овие другиве документи не ми се јасни ај хелпп ако може ...
Дали запишувањето,здравје ако сум примена ќе може некој друг да го изврши наместо мене? Нема да бидам тука на 24-25 па затоа прашувам.
@WhiteAngell мислам дека поднесувањето на документи може друг да го изврши а за запишување лично. не сум сигурна нека ти каже некој што знае :/ ама мислам дека вака е
Исто и јас се запишав на овој смер и имам 73 поени, се мислам дали ќе ме примаат па затоа се распрашав и ми кажаа дека лани на овој смер последниот кој бил примeн на државна квота бил со 68 поени. Сепак мислам дека секоја година е различно зависи од поените на пријавените кандидати
Доколку некој има информација каде може да се најдат документите кои што се потребни за упис на веќе примените студенти, нека пише.
Prijavni listovi,indeks,studenska legitimacija, tri sliki I uplatnica od 750 den za IKSA. Na konkusot se e objasneto poubavo,otvorete
Prijavnite listovi od fakultetska knizara, drugovo lani go davaa od dekanat for free na samiot den na zapisuvanjeto, a ako ne gi davaat- isto od fak. knizara ke si gi kupime. Indeksot e 450 den kaj nas Tamee