Девојки, некако точните одговори по екстерниот Англиски дојдоа до мене. Не знам колку се точни изворите, но вака стојат работите : I вежба: 1. D 2. Е 3. А 4. В 5. С II вежба: 1. В 2. А 3. C 4. C 5. A 6. C 7. B 8. A 9. B 10. A III вежба: 1. A 2. B 3. A 4. D 5. B 6. C IV вежба: 1. E 2. B 3. C 4. A 5. F V вежба: 1. A 2. B 3. A 4. A 5. C 6. C 7. C 8. B 9. A Се вкупно имаше да се пополнат 35 барања, и секој одговор носеше по 1 бод. Писмото носеше 15 бод. а Есејот - 20 бодови. позз )
Јас не памтам што напишав но ако е ова клучот за првата и четвртата вежба ТЕ САКАМ! така ги пишав.. кој ти ги кажа, професор или? Лелее ајде виќе нека ги објавааат
За македонски, тие што имале исти/слични есеи, ни поен не им дале. Повеќе деца од кај брат ми така имале и професорката моја им кажала, дека таа прегледувач. Добро е што тој не се ни обидувал да препише. Трескал тоа на памет што му идело поврзано со темата и тоа јас што му го кажував. Колку толку, ќе се извади на структура, на зборчиња, а и можно е и за содржината поени да собере. Само едно грешно имал од прашањата. Тој се надева на 4ка (ради есејот, ич не го бидува за тоа) , или евентуално 5ка. Што е, тука е. п.с фала на литл уан што не беше ич себична и ги кажа темите, многу помогнаа. Социологија и филозофија 5ки. Не е ич лошо. И да им честитам на сите што положиле на интерните со висока оценка.
По овие одговори, јас имам 2 грешки, последните две на втората вежба, ама океј е. Есејот и писмото ги напишав по ите пропорции, така да ако не е 5 ќе е 4 сигурно
На ништо не се сеќавам моментално, како памтите бе кое било А кое Б кое Ц ? Првата јас мислам дека ја пишав ДЕБАЦ или ДЕЦАБ, едно од овие две е. Друго јок.
Doozy јас случајно го најдов ливчето на кое ги препишав одговорите за да му ги пратам на дечко ми, затоа вака иначе освен првата вежба друго ништо
Точните одговори по македонски јазик. https://docs.google.com/document/d/...RM2SSOWg/edit?hl=en_US&authkey=CPHI2PoC&pli=1
Уште кажи ми дека е административен и да им се фалам на сите што напишаа публицистички дека моето е точно . Озбилно, ми велат немат шанса административ реторко и монолог туку дека било публицистички, нарација и антитеза и ајде разбери се . Го проколнува сопствениот живот, а Е и јас му го проколнувам, напишав го преколнува животот во домот
Интерните едниот ми е положен со сите можни бодови, вториот денес го полагам и супер поминав Толку веќе, од денес уживам