Ова се само пријавените кандидати, Но може да ги изброи сите кандидати што имаат помалце бодови и после да ги одземе од вкупниот број пријавени и да се најде
1. Рокови за кандидатите кои се рангираат само според успехот од средното образование Објавување решение за прием на кандидатите (конечна ранг-листа) 20.8. 2015; 9.9. 2015 Запишување на кандидатите 24 и 25.8. 2015 10 и 11.9. 2015; 21.9. 2015
Пријавени кандидати, само што сама можеш да си израчунаш од сите тие пријавени дали си примена или не. На конечните резултати ќе не подредат само по редослед и поделат у посебни табели за државна и приватна квота ради прегледност.
Луѓе, за филозофски има на iknow системот кога ќе се логирате, на ранг листите. Само мене ништо не ми е јасно како да си израчунам дали сум примена. Зошто на цел филозофски има 570 и нешто пријавени а има некои на кои имаат психологија единствен избор (како мене) ,некои што им е прв избор и други наведени, или втора трета по приоритет. И сега како да ги рачунам тие што немаат ставено само психологија единствен избор?
Јас мислам да си чекаш конечни резултати. Само провери си ги поените дали ти се тие. Кај мене не можеше да се бира друга студиска програма и затоа можам да се израчунам дали сум примена или не
Во државна квота суууууммм!! Проверувајте на iknow. Таму ќе ви се појави едно зелено квадратче и ќе ви пишат и кое место сте и дали сте државна или приватна квота.
Внесете емаил адреса на која ќе добиете линк за промена на лозинката xxxxxx@xxxxxxxxx Емаил адресата не постои во системот. Дали тие што не сме примени веднаш не брише?