Ако имаш над 73 поени мора да те примат во приватна квота за англиски и книжевност, затоа што тоа е најниско, а некој што има помалце поени не може да е пред тебе
Дали некој го има истиот проблем, кога ќе одам на iknow.edu.mk, не ми го признава ниту e-mail-от, ниту пасвордот, ме рачунаат како невалидна а кога ќе одам на уписи уким, каде беше регистрирањето и пишувањето на пријава, ме прифаќа??
Ме примија во државна квота на прелиментарнава листа сум,а во привтна квота гледам има со многу помалце поени...Значи на кончната нема шанси да бидам во приватна
Зависи од бодовите. Рангирај се сама, од примените види кој има повеќе/помалку бодови од тебе и види каде би била.
Има Уклучете се на iknow и веднаш во зелено ќе ви пишува дека ве примиле и дали државна или приватна квота.
Јас се логирав на iknow ,ама не пишува ништо во зелено, а на факултети.мк нема ништо за филозофски.. А ранг листиве не ги сфаќам ич..
а дали има шанси на конечната листа да се помести од приватна во државна.. јас сум 3та по ред во приватна
Девојки сега уписите на правен се на 24ти и 25ти така? И дали тој ден се плаќа за првиот семестар 100 евра или?
На уписниот лист и на iknow потполнив за еден јазик да ме примат на Филолошки и денес ми стигна дека сум рангирана на сосема друг јазик,државна квота,е не ми е јасно како може друг јазик кога во пријавата на iknow ако не ме примат на тој јазик што сакам одбрав други ама тие немаат врска со овој на кој сум рангирана истото и на другарка и се случи..Како и да е не сакам да се префрлам на друг добар е и овој само не ми е јасно како може така