дечки има ли врска ако со некого отидете заедно сега на 24/25 дека се поголеми шансите да ве стават во иста група?
Девојки, малку асистенција ве молам. Мислам дека се немам регистрирано на iknow системот бидејќи ниту мејл ниту лозинка не наоѓам на e-mail-от иако се имам регистрирано на страницата за уписи. Е сега, бидејќи не ми дава да се регистирам, има можност некако да се регистрирам за прв семестар пак?
на преелиминарна листа на филолошки, преведување и толкување -англиски јазик сум рангирана на 24 место од вкупно 30 , државна квота. Има ли шанси да ме префрлат во приватна прашувам бидејќи незнам по колку примаат во државна и приватна квота, а и во приватна има 30 рангирани веќе. Што мислите?
Eпа штом е фул и со приватна квота значи дека во државна примаат 30 студенти. Во врска со тоа дали можат да те префрлат во приватна,не верувам,можно е само да варираш место плус поради приговорите,доколку некој воопшто и поднел и дали истиот му е прифатен.
Информации во врска со iKnow системот Се наоѓате на формата за најава на системот со студентски сервиси iKnow. Употребете го своето корисничко име и лозинка за да се најавите. Системот iKnow во почетната фаза е достапен за студентите и вработените на универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје. Дечки ова го пишува на "стариот систем" што викате.. Тоа е за логирање на студенти и вработени, ние се уште не сме регистрирани и студент и овој систем не функционира за нас, затоа не ве прифаќа. А системот со зеленото е за уписиве и тој е дур траат уписните рокови.
Мислам дека денес кога ќе се објават конечните резултати, ќе не поделат во групи според презиме по азбучен ред. Така беше брат ми кога се запиша.
Објавена е конечната ранг листа на ФЕИТ http://feit.ukim.edu.mk/upisi/upisi...iechna-rangh-lista-prv-upisien-rok-upisi-2015
http://fzf.ukim.edu.mk/ddtest21/pag...ilozofski-fakultet-za-uchebnata-2015-2016_197 не ги отвара, незнам зоштооо
Не е за овде прашањево, но има некоја што се пријавила за сместување во студентски дом, а да е бруцош. Ми треба некоја информација ако може да ми објасни