Уште ли важи одлуката за ослободување од партиципација во прва година на десетте најдобро рангирани студенти на секој факултет на УКИМ? Никаде не можам да најдам на интернет, а линијата за студентски прашања на Медицински во Скопје е прекината веќе неколку дена. ПОМОШ!!!
На економски ќе објават можда до понеделник... Не е можно само колку каснат во се,вчера можеби еден саат звонев во студентски прашања и не ми кренаа. Која неодговорност човече.
Да сеуште важи..почекај по објавување на конечната ранг листа на страната на факултетот треба да ги објават оние што се ослободени од плаќање.
imam prashanje. Vnuk mi aplicirashe za logopedija ama go odbija i primen e vo radioloshki tehnolozi. Saka lohoped. Moze li da se prefrli i koga? Ima li nekoj uslov?
Уплатите што ги правите за семестар од 100/200 Евра, на уплатница цел на назнака што пишувате ? И дали сигурно се уплаќа до 24ти тоа ?
Провери си на страната на факултетот или за посигурно тркни до факултетот и нека ти ги дадат потребните документи. На уким барем секоја книжара има куп во кој се наоѓаат сите документи потребни при запишување
Ги земав ама не ми е јасно на таа за книжен фонд колку треба да се уплати и на таа за партиципација треба 100 Е ?
Луѓе дали само на пмф немаат извадено кој уплатници требаат за на 24ти и 25 или неможам да се снајдам? некој?
Тие што не се примени во прв уписен, кога треба да одиме и каде за да си ги подигнеме документите? И уште еднаш да прашам, сега ќе одам на било кој смер на филозофски, дали е можно после еден семестар да се префрлам на друг смер?
За филолошки знам дека документите се подигаат на 21ви би требало мислам дека и за филозофски да е исто
Zavrsiv sredno turizam i lani se zapisav na Stipskiot fakultet isto turizam. Ako se dvoumite koj e soodveten fakultet za vas,ako ste komunikativni,ako sakate patuvanje,priroda bez razmisluvanje zapisete se na turizam )