Kaj tie za participacija I elek.karticka... Treba da pises UKIM Medicinski fakultet Skopje, a kaj taa od 750 den-IKSA na UKIM -medicinski fakultet Skopje. Za admin. Taksa treba Budzet na RM. Eve spored slikite vidi za koja uplatnica ti e gornoto. Ova se moite uplatnici.
Дечки тие што се на Филолошки дали знаете што треба да пишува на уплатницава од 700 денари кај што пишува цел на дознака?
оваа со шифрата, само на уплатницата за административна такса треба да се внеси, или на сите уплатници ?
да,ова со шифрата се однесува само на административна такса..за секоја општина е различна всушност сметката
ПЛАЌАЊЕ ПАРТИЦИПАЦИЈА, ПАРТИЦИПАЦИЈА ПРВА РАТА, ПАРТИЦИПАЦИЈА ЗА ПРВИ СЕМЕСТАР, ПАРТИЦИПАЦИЈА ЗА ЗИМСКИ СЕМЕСТАР, ПАРТИЦИПАЦИЈА ЗА ... (име на студент), ПАРТИЦИПАЦИЈА ЗА ПРВИ СЕМЕСТАР ЗА ... (име на студент) воопшто искрено не им е важно,важно е тие да си ги добијат парите
Девојки има некоја што има веќе уплатено за на еконосмки,да ми каже точно колку пари даде? Ја мисла дека некаде околу 200 евра се собираат со се уплатници....
Не сум на филозофски, на друг факултет сум, но и јас сум во првите десет. Веројатно за сите од УКИМ е исто. Јас не планирам да уплаќам, ќе одам прво до факултетот да видам што и како, па потоа ако треба ќе платам.
А девојки, од кога до кога се отворени Студентски прашања за студенти на филозофски, зошто треба од таму да си ги подигнам документите?
И ништо сега да не уплатиме,или само овие дополнителниве трошоци...бидејќи не сум од Скопје па ако треба нешто да се уплати да си уплатам кај мене во градов,оти таму кај ќе се акам... кога викам дополнителни мислам на оние уплатници што се 300ден, 700 ден, 1000...
Стипендијата опфаќа покривање само на партиципацијата, што значи сите дополнителни трошоци, како што се сумите што ги кажа, книгите, скриптите и се останато, си ги сносиме ние. Плати се што стои дека треба да се уплати освен првата рата од партиципацијата.
Кај економски кај уплатницата: ИКСА на УКИМ, за _______________ ( треба да ставам економски факултет )