Дали некој знае што треба да се напише кај назив и седиште на примач и банка на примач во уплатницата со 750 ден., и цел на дознака? Исто така ми треба и за таа од 1000 ден., цел на дознава и назив и седиште на примач? станува збор за Медицински факултет.
Изгледа оваа година нема да има стипендирање на десетте најдобри. Мислам дека ниту еден факултет на УКИМ нема објавено таква листа.
При запишувањето, примените кандидати поднесуваат: 1. индекс, студентска легитимација и пријавни листови 2. три фотографии (две фотографии со димензии 3,5х4,5 и една со димензии 2х3) 3. потврда за уплатени 750 денари за информативни, информатички, културни и спортски активности на студентите на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, со назнака ИКСА на УКИМ, _______ (да се наведе факултетот - носител на студиската програма), на жиро-сметката 100000000063095 депонент: НБРМ, со сметка на буџетски корисник 1600103689 788 18 приходна шифра 723012, програма 41.
Аха, значи де што ми треба има во книжара... јас само уплатниците да ги платам треба така? и сликите плус
незнам точно да ти кажам ама некој на форумов имаше спомнато 150 ден... па да..и ќе си ги купиш другите потребните документи од книжара и ќе си ги пополниш
Не не, ИКСА на УКИМ треба само на таа од 750. ама тоа треба да го пишеш и кај цел на дознака и кај назив и примач, тоа ми беше зборот. Таа од 1 000 е на истата сметка како и уплатницата за партиципација
Некој денеска што се запишал на економски,да бидит љубезен и да ми кажит дали овој Договор за студирање на економски факултет се плаќат и колку пари? Пошто на економски најмногу имаме за плаќање,па да си праша и за ова колку пари ќе ми требаат.
И на правен некој ако знае? @Anna-Banana и јас не знам точно, ама се надевам дека до 10.000 ке биде се. Мислам дека не е повеќе..ај ако се запишал некој нека каже
Мене само овие од уплатнициве од 750 денари,3300 денари и партципација од 100 евра ми се собираат околу 10500 -_-
Вие што одите утре,потребни ви се три договори за студирање,истите ги подигате на факултет и не се наплаќаат. Инаку само една слика исечете,колку да се гледа лицето,таа ви е потребна за студентска легитимација,останатите две нека ви бидат тие најмалите од матура. И носете си го ливчето,што го даваа на денот кога ги поднесувавме документите,ќе ви треба.